Vinuri

VINURI pentru MASA DE PAȘTE. MARSELAN de la SEGARCEA pentru MIEL, TĂMÂIOASĂ ROZĂ la COZONACI

După Postul Paștelui, masa de sărbătoare nu poate sta decât sub semnul cumpătării, iar diversitatea poate ține loc de cantitate. Câte puțin din toate… Așa că, în loc să stropiți mâncărurile cu un singur vin (și mult), mai bine căutați vinuri care să se așeze bine lângă fiecare categorie de bucate.

Din inima Olteniei, Domeniul Coroanei Segarcea are câteva recomandări pentru fiecare dintre felurile așezate în mod tradițional pe masa de Paște.

Masa de Paște. Viognier de la Segarcea pentru antreuri și fripturi de pasăre

Feteasca albă, de exemplu, ajută mult antreurile – brânzeturi românești, salata de boeuf (pentru cine o face) sau ouă umplute. La fel și Viognier-ul, numai bun pentru cei care pun pe masă și o găină sau un curcan, ori vreun vânat cu pene (potârnichi, prepelițe sau fazan).

Masa de Paște. Marselan de la Segarcea pentru fripturi de miel, de berbecuț și de porc

La felul principal e simplu: dacă aveți carne mai ușoară, precum mielul sau mușchiuleți de porc, Marselanul Prestige le va îmbrăca așa cum se cuvine, însă la berbecuț pus în proțap sau copt în crustă de ierburi, neapărat e nevoie de Touriga Nacional, pe care o găsiți în gama Vardo, sub numele de Picătura Vieții.

Masa de Paște. Tămâioasă roză de la Segarcea pentru cozonac și pască

Spre final, când vine vremea de cozonaci și pască, Tămâioasa roză este complimentul perfect, mai ales pentru cei care iubesc nuanțele ceva mai dulci.

Sărbători fericite!