VINUL ROȘU care se bea ca vinul alb și ASAMBLAJ-PREMIERĂ de trei fetești. Noutățile SARICA NICULIȚEL pentru 2018!
Cu o suprafață de circa 400 de hectare acoperite cu nu mai puțin de 13 soiuri de struguri, Via Viticola Sarica Niculiţel își permite să experimenteze. Iar cum piața cere mereu ceva nou, inedit, producătorul dobrogean de vinuri răspunde provocării cu două noutăți interesante: un asamblaj de ”trei fetești” și un vin roșu de vară, care se recomandă a fi băut rece, la fel ca vinul alb.
Prezența Via Viticola Sarica Niculiţel la ediția de primăvară a târgului GoodWine de la Romexpo a fost un prilej de a degusta atât vinurile-vedetă, precum Caii de la Letea, cât și de a descoperi noile direcții ale producătorului.
Una dintre noutățile pentru acest an este reprezentată de un vin roșu aparte care își propune să doboare definitiv mitul conform căruia vara, la terasă, se bea numai alb, cel mult rose.
”Un vin care va stârni mult interes probabil că va fi Bizarre. Bizarre este un vin roșu de vară, un vin roșu care se poate rece, un vin sec, deci un vin roșu, dar cu tanini foarte reduși, în așa fel încât să poată fi băut rece. Ăsta ar fi principalul scop. Se poate bea la 9-10 grade. Este ca un vin alb, ca să zicem așa”, a declarat pentru SuperVinuri.ro Marius Iliev, General Manager Via Viticola Sarica Niculițel.
Din noua gamă – LE.EASY, specialiștii au remarcat un vin alb cu o ”rețetă” inedită. ”Pentru cunoscători, am venit cu această creație nouă, care este Trilogie în Alb. Un vin care, pentru prima dată, asamblează cele trei fetești, incluzând Fetească neagră. Este un vin care cred că va stârni interesul cunoscătorilor în acea zonă”, consideră Marius Iliev.
Reprezentantul de la Sarica Niculițel ne-a vorbit și despretendința de piață pe care producătorul din Dobrogea o ”atacă” în acest an: consumatorul tânăr care vrea să se bucure de experiența unui vin mai slab alcoolizat.
”Această marcă nouă este de fapt destinată acestui categoric public, pentru că este un vin mai ușor din punct de vedere al conținutului alcoolic, are un echilibru bun între zahărul rezidual și aciditate. Adică deși are un conținut destul de mare de zahăr rezidual, are o aciditate foarte ridicată, ceea ce îl echilibrează foarte bine și îl face ușor de băut chiar și pentru cei care nu sunt foarte cunoscători, deci aș spune categoria de tineri”
Noile vinuri de la Sarica Niculițel sunt acum în curs de îmbuteliere, după cum ni s-a spus. Deci în curând, le veți putea pune în coș când mergeți la cumpărături, sau le veți putea comanda la terasă. Le veți găsi în meniuri alături de vinurile lor pe care deja le cunoașteți: ”Avem gamele noastre clasice, Sarica, Cuvee 4 Sfinți, Caii de la Letea, game pe care le găsiți în toate rețelele de supermarketuri, hipermarketuri și magazine de vânzare cu amănuntul tradiționale”.