Vinuri

Primul catalog dedicat vinurilor moldovenești premiate cu aur

Recunoașterea calității și a muncii de promovare dusă de producătorii de vin din Republica Moldova. Oficiul Național al Viei și Vinului, organizație ce funcționează la Chișinău, lansează astăzi – joi, 18 aprilie, primul catalog dedicat vinurilor moldovenești premiate cu aur în anul 2018 – „Vinurile de Aur ale Republicii Moldova”

Inițiativa vine ca urmare a numărului impresionant de medalii de aur – 190 – obținute de vinificatorii moldoveni la cele 28 de concursuri internaționale, alături de alte 300 de medalii de argint, bronz, precum și distincții.

Catalogul este lansat în cadrul celei de-a XVI-a ediții a Vernisajului Vinului, precizează un comunicat al Oficiului Național al Viei și Vinului din Republica Moldova.

Participarea vinăriilor la concursurile și expozițiile de profil a fost susținută de Oficiul Național al Viei și Vinului și partenerul strategic de dezvoltare – Proiectul de Competitivitate din Moldova – finanțat de USAID și Guvernul Suediei. 40 de companii vinicole din țară care și-au expediat mostrele de vinuri, spumante și divinuri, au luat calificative maxime pentru calitatea produselor din partea juraților străini. În rezultat, brandul vinicol de țară „Vinul Moldovei” și-a completat palmaresul cu 488 de medalii, obținute la concursurile internaționale.

De la începutul acestui an, vinificatorii moldoveni au obținut 144 medalii la concursurile „MundusVini”, „Berliner Wine Trophy” și „Eurasia Wine&Spirts Competition”, dintre care 92 – de aur și 52– de argint.