Vinuri

Gama ”Doamnele”, vinurile premium marca George Chendi

Creatorul brandului Vila Babiciu, George Chendi vine cu o noutate: gama ”Doamnele”. Dacă până acum, cunoscutul importator de vinuri s-a adresat pieței de vinuri la prețuri accesibile, în cadrul emisiunii Bucate și vin…din plin, inițiatorul SmartDrinks.ro ne-a prezentat și strategia sa pentru piața de vinuri premium.

Primele vinuri din gama ”Doamnele” reprezintă punctele tari pe care se construiește un nou brand românesc. George Chendi a ales atent din vinuri cu înaltă valoare, cărora nu li s-ar fi potrivit decât un ambalaj pe măsură – astfel încât și partea de creație a etichetelor propune un concept inedit.

“Vila Babiciu este vinul pe care eu pot să-l dau românilor și ei să înțeleagă ce fac eu. De-a lungul timpului însă am găsit vinuri extraordinare și am zis că o să vreau să fac și altceva. În momentul în care l-am cunoscut pe Tudor Banuș, care pentru mine este unul dintre cei mai buni pictori și desenatori români, care desenează și pictează în realism fantastic, eu i-am mărturist că am în cap să scot o colecție de vinuri și mi se pare că am găsit omul potrivit, adică pe el. L-am întrebat dacă poate desena pentru mine niște etichete de vin și el s-a dovedit a fi foarte încâtat de ideea mea. Ulterior, Tudor mi l-a recomandat pe un alt prieten de-al lui, Șerban Foarță, care a scris poemele care se regăsesc pe contraetichetă, poeme în care a povestit în versuri desenele de pe etichetă, și a ieșit acest concept”, a povestit George Chendi.

Vinurile ”Doamnele” degustate în emisiunea SuperVinuri.ro

George Chendi a prezentat în emisiunea Bucate și vin…din plin două dintre vinurile-emblemă pentru gama ”Doamnele”:

ANA MOFT LA CUB este unul dintre primele vinuri din gama Doamnele: “Este un Cabernet 100%, este tot din Bordeaux, dar este atipic pentru că nu este un blend. E un vin din 2014, și poate fi băut imediat după ce deschizi sticla fără a necesita să fie aerat”.

CORINA LEOAICĂ TÂNĂRĂ este un vin alb din aceeași gamă, ”Doamnele”. “Acesta este vinul în care găsești sărat, dulce, acru, amărui și savoare. Este cel mai complet vin pe care eu am putut să-l gust vreodată. Am reușit să fac un foodpairing cu el, patru feluri de mâncare, de la vegetale până la carne, și același vin. Nu e așa vechi, e din 2016. L-am descoperit în Gasconia, unde s-a născut d’Artagnan. Sau povestea lui…”, a mai spus fondatorul SMARTDRINKS.RO.

În ceea ce privește vinurile din colecția Doamnele, având în vedere că au o valoare foarte ridicată, ele nu sunt disponibile decât în anumite magazine sau restaurante. “Se găsesc doar în câteva locuri alese de mine în București și în câteva locuri alese de către mine în țară, deci trebuie să le cauți, pentru că merită”, precizează George Chendi.