IMPORTANT

De vineri până duminică, RELAXARE şi BUNĂ DISPOZIŢIE, la WINE & STREET FOOD FESTIVAL!

La o primă vedere, îmbinarea vinurilor cu street food-ul ar putea să pară ușor neobișnută. Dar organizatorii primei ediții Wine & Street Food Festival, care va avea loc între 20 și 22 aprilie, în București, la Palatul Parlamentului, au ambiția să demonstreze că lucrurile nu stau deloc așa.

Evenimentul se va desfășura în două zone dispuse în spații diferite: cea de street-food se află în grădinile Palatului Parlamentului, iar cea de vinuri va fi amplasată în interior, pentru prezentări și degustări, în sala „I. C. Brătianu”.

De la acest eveniment nu puteau să lipsească nume sonore din lumea vinului, precum Cătălin Păduraru sau Avram Laurențiu Achim, alături de o întregă echipă de somelieri. Aceștia din urmă vor face din oră în oră, sesiuni speciale de edutainment, adică prezentări de vinuri pe înțelesul tuturor!

Lista companiilor care vor fi prezente în sala „I. C. Brătianu” este una impresionantă: Jidvei, Vinuri de Măcin, De Silva, Crama Oprișor, Domeniile Tohani, Cotnari, Vinuri Averești, Alira, Liliac, Domeniul Bogdan, Meregalli, Domeniile Sera, Crama Histria, Domeniile Dealu Mare-Urlați, Sirio, Barblade, Kvint, Mediteranea, Avincis, Domeniile Sâmburești, Casa de Vinuri Vingex, Gorgandin, Hallewood România, Domeniile Boieru, Casa de Vinuri Ștefănești, Vinuri Moldova, Vincon, Crama Dobra, Dagon Winery, Domeniile Ostrov, Vânju Mare, Domeniile Urlați, Gramma și 1000 Chipuri.

Tot în această zonă, oaspeții vor putea face pre-comenzi de vinuri: fiecare expozant va avea la dispoziție un sistem automat de preluare comenzi cu livrare și plată la livrare. Toate aceste vinuri au și beneficiul unei reduceri între 20-50%. Și o noutate: la plecare, primii 1.000 de vizitatori vor primi gratuit din partea organizatorilor o sticlă de vin din zona specială „Biblioteca de vinuri”.

Pentru a crea o atmosferă cât mai plăcută, pe lângă vinuri și street food, organizatorii au pus la dispoziția vizitatorilor o mulțime de facilități și tentații: zonă de Lounge și Relaxare, cu înghețată tailandeză oferită gratuit, cocktail-uri și demonstrații de bartending cu degustări gratuite, masă de joc pentru vinuri și arome, masă de poker (fără taxe de intrare) cu premii în sticle de „Moet Chandon” oferite câștigătorilor turneelor organizate din oră în oră, magneți și fotografii personalizate.

Mai mult, copiii au la dispoziție o zonă dedicată și atent supravegheată, unde aceștia se pot amuza cu jocuri gonflabile, ateliere creative, face-painting, baloane modelabile, premii și multe surprize colorate Toate acestea la playground-ul cu cei de la „Carousel Events”, companie desprinsă și susținută de brandul „Divertiland”.

Pentru Street Food a avut loc o atentă preselecție, între 250 de food-truck-uri cunoscute.

Accesul se va face pe la intrarea C1 a Palatului Parlamentului (acces principal, intersecția Bulevardului Libertății cu Bulevardul Națiunile Unite), iar programul de vizitare este zilnic între orele 12.00 și 22.00, precizează organizatorii.

Prețul unui bilet de acces este de 15 lei atât pentru zona Street Food, cât și pentru zona Wine. Excepție face ziua de vineri, 20 aprilie, când accesul în zona Street Food este gratuit.

Programul de vizitare:
Vineri, 20 aprilie: 12.00-22.00
Sâmbătă, 21 aprilie: 12.00-22.00
Duminică, 22 aprilie: 12.00-22.00