Concurs de vinuriIMPORTANTȘtiri

Un nou concurs internațional de vinuri va fi organizat la Arad

Podgoria Miniș-Măderat (crameleminis.ro)

România va avea un nou concurs internațional de vinuri. Competiția va fi organizată începând din această toamnă, la Arad.

Un concurs internațional de vinuri va fi organizat de Consiliul Județean Arad, în toamna acestui an. Președintele CJ Arad, Iustin Cionca a invitat recent la evenimentul din luna octombrie un grup de viticultori de la Tubingen, din Germania.

Bazele evenimentului au fost puse la cale împreună cu președintele Districtului Tubingen, Joachim Walter, care a intermediat întâlnirea autorităților arădene cu viticultorii locali din Germania. Astfel, aceștia au fost invitați la Arad în această toamnă, când vor fi puse în competiție vinurile arădene cu cele germane, potrivit SpecialArad.ro. 

„Președintele Districtului Tubingen, Joachim Walter, a intermediat întâlnirea mea cu viticultori locali. I-am invitat la Arad în această toamnă, când vom pune în competiție vinurile arădene cu cele germane. Vom încerca să aducem viticultori și din Ungaria, Serbia și Republica Moldova, iar juriul ne dorim să fie internațional. Îmi doresc un eveniment care să pună în valoare Podgoria Miniș-Măderat, eforturile pe care investitorii de acolo le-au făcut în ultimii ani în dezvoltarea culturii de viță-de-vie și în retehnologizare”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Concursul internațional de vinuri va fi organizat la Arad în luna noiembrie.