Vinuri

VINURI pentru MASA DE PAȘTE. La ouăle roșii merge o FRÂNCUȘĂ, la cozonac – O TĂMÂIOASĂ!

Vinul pentru masa de Paște – o alegere complicată! Fiecare preparat tradițional de care vă veți bucura de Sărbători își merită vinul său. Iar opțiunile sunt numeroase!

SuperVinuri.ro a cerut celor mai importanți producători de vin din România să ne ofere recomandările perfecte pentru bucatele de Paști, iar ”serialul” nostru de articole se deschide astăzi cu vinurile de la Cotnari pe care le puteți alege!

Cotnari SA, cel mai mare jucător de pe piața vinurilor din regiunea Moldovei, și-a construit un renume din faptul că nu produce decât vinuri din soiuri românești, îmbuteliate și purtând însemnul de Denumire de Origine Controlată (DOC). Pentru iubitorii acestor vinuri, directorul de marketing al companiei, Cătălin Grecu, a transmis asortările recomandate de companie pentru masa de Paște.

Masa de Paște. Vinuri de la Cotnari pentru ouăle roșii

Pentru ouă – fierte sau umplute – Frâncușă, fie din gala Clasic, fie din gama Selecții, dat fiind faptul că aciditatea și aromele proaspete compensează bine aromele ouălor și „clătesc” cu succes bolta palatină.

Pentru nelipsitul platou cu caș, telemea, ridichi și ceapă verde, Cotnari recomandă fie o Grasă în varianta de vin demisec, fie cupajul Blanc de Cotnari, unde aromele de flori de câmp și citrice se adaugă în mod fericit celor vegetale.

Masa de Paște. Vinuri de la Cotnari pentru friptura de miel

Chiar dacă vinurile albe dețin majoritatea zdrobitoare în portofoliul Cotnari, plantația de Fetească neagră oferă două vinuri care să stropească așa cum se cuvine și preparatele de carne – Feteasca neagră rosé sec pentru drob și varianta de vin roșu sec pentru miel.

Masa de Paște. Vinuri de la Cotnari pentru curcan, pui și pește

Dacă preferați puiul sau curcanul, recomandarea celor de la Cotnari este Chateau Cotnari (cu varianta de Fetească albă demisec), iar pentru împătimiții care încă urmează dictonul „nici masă fără pește” – Frâncușă pentru saramură și Busuioască de Bohotin pentru somon sau ton la grătar.

Masa de Paște. Vinuri de la Cotnari pentru pască și cozonac

Cozonacii și pasca merită un compliment mai dulce, așa că vă puteți alinta papilele fie cu o Tămâioasă românească dulce, fie cu o Grasa de Cotnari 2012 – demidulce, dar cu arome mult mai complexe, datorate învechirii.