Vinuri

PELINUL FRIZZANTE de la Domeniile Urlați. Un reper aromat între vinurile ”cu bule”

Când spui vin pelin spui Domeniile Urlați. Iar pasul după consolidarea pieței a venit firesc: Pelinul Frizzante!

Pelinul Frizzante a fost o experiență inedită la târgul de vinuri GoodWine de la Romexpo. Într-o plajă de producători care investesc puternic în metoda franțuzească, Domeniile Urlați mizează pe tradițional. Și publicul apreciază autenticitatea unui vin făcut corect și aromatizat după vechea rețetă, cu ierburi din flora spontană. Între acestea, pelinul.

Pelinul este un vin care a fost produs din cele mai vechi timpuri. Noi am încercat să ducem mai departe tradiția asta și să omorâm sau să ștrangulăm o cutumă conform căreia această categorie de vinuri este o categorie mai low cost, vinurile cele mai slabe. Noi am încercat să facem vinuri de calitate și o parte din acele vinuri de calitate să încercăm să le aromatizăm cu plante, cu fructe, cu flori, totul recoltat din flora spontană, nimic din flora cultivată, nimic chimizat”, a explicat pentru SuperVinuri.ro Claudiu Porumb, enologul de la Domeniile Urlați.

Vinul pelin ”cu bule” se găsește deja pe piață. Se poate comanda și online, magazinele de profil și nu numai oferindu-l la prețuri ce variază între 36 de lei și aproape 45 de lei sticla de vin alb sau de rose.

”Am făcut un vin, l-am aromatizat cu plante și după aceea l-am impregnat cu dioxid de carbon, fiind o desfătare de gusturi” – Claudiu Porumb, enolog Domeniile Urlați