Vinuri

FLORI DE GHEAȚĂ. Noul vin lansat de Cramele TOHANI

Foto: Tohani România

Flori de gheață este cel mai nou vin adăugat în portofoiul de etichete de către producătorul Tohani România. Vinul – unul dulce, vine să marcheze noua tendință pe piața din țara noastră și Moldova – vinul din strugurii lăsați pradă gerului iernii.

Noul vin de la Tohani și-a făcut debutul la ediția de primăvară a Târgului GoodWine. Lansarea a avut loc la standul Tohani din cadrul celei de-a XXI-a ediție expoziției de profil de la Romexpo.

Cu ocazia unui Mărțișor înzăpezit, anunțăm cu entuziasm lansarea noului vin alb dulce “Flori de Gheață” marca Tohani România, o creație a frigului din struguri culeși la primele înghețuri din vie”, a fost anunțul producătorului de vinuri din Dealu Mare, județul Prahova.

Conform aceleiași surse, noul vin alb dulce creat de Tohani România este produs din struguri de Tămâioasă Românească, ”culeși în lunile de iarnă la primele înghețuri din vie. După maturarea obișnuită, ciorchinii sunt lăsați pe plantă pentru a fi atacați de mucegaiul nobil, Botrytis Cinerea, care înnobilează savoarea vinului și îi oferă note deosebite”.

Vinul ”Flori de Gheață” vine într-o sticlă de 0,375 ml (așa se obișnuiește la vinurile de tip ice wine, vinuri la categoria ”de desert”), la jumătatea unei sticle normale și are un preț ”de catalog” de 56 de lei. În perioada promoțională, până pe 8 martie, el a putut fi achiziționat de pe site-ul Tohani la preț de 44,80 de lei sticla.

Ce promite noul vin Tohani pentru iubitorii vinului dulce

Vinul flori de Gheață este dulce, structurat. Cei de la Tohani spun că el se simte olfactiv ca fiind un vin proaspăt si delicat, cu senzații ce amintesc de fructe cu pulpa albă, coapte și zemoase. ”Piersici și caise, struguri bine pârguiți și aluri de ananas, migdale și vanilie. Gustul este caracteristic unui vin produs din struguri recoltați târziu, iar senzațiile dominante sunt de dulceață de portocale, caise, fructe exotice confiate, ananas și litchi. Foarte bine balansată, aciditatea vinului susține perfect zaharurile remanente”, este ceea ce promite noul vin de la Tohani pentru consumatorii săi. Și, de ce nu, pentru noii săi fani!