Vinuri

Castel Vlădoianu, Fetească Negră 100% îmbuteliată în ediție limitată de Casa de Vinuri Cotnari

10.301 de sticle. Niciuna în plus, niciuna în minus. Toate conținând cea mai pură Fetească Neagră. Un experiement de succes al Casei de Vinuri Cotnari care a reușit, în numai câteva luni, să facă lumea să vorbească despre un vin roșu…de Cotnari.

Avem lansat de 4-5 luni de zile Fetească Neagră, un vin ediție limitată de 10.301 de sticle, care se numește Castel Vlădoianu. E o Fetească Neagră 100% pură din cea mai nordică podgorie din România, care a prins foarte bine pe profilul consumatorilor și mai nou, pentru partea de retail”, a declarat pentru SuperVinuri.ro George Măluțan, vicepreședintele Consiliului de Administrație și vinificator al Casei de Vinuri Cotnari.

Pentru 2018, partea tânără de la Cotnari continuă ”asaltul” în ceea ce privește câștigarea publicului tânăr consumator de vinuri românești. ”Pe partea de retail am venit cu o gamă pe care vrem să o lansăm acum, la acest GoodWine, se numește Zaz și este adresată direct tinerilor. Vinuri din soiuri aromate: Tămâioasă Românească și Busuioacă de Bohotin și o Fetească Neagră, vinificată demisec și demidulce”, ne-a mai spus enologul de la Casa de Vinuri Cotnari.

Zaz se va alătura, pe partea de retaile, gamelor Inedit și Iris, în timp ce Colocviu și Domenium rămân în continuare să fie comercializate prin intermediul magazinelor specializate. Cât despre Feteasca Neagră din strugurii anului trecut, pasionații primesc o veste bună: este în lucru. ”Feteasca Neagră 2017 va trebui maturată la baric și îmbuteliată la sfârșitul acestui an și probabil undeva la începutul 2019 vom putea lansa Feteasca Neagră 2017”, ne-a spus enologul de la Casa de Vinuri Cotnari.