Vinuri

Andrei Iva, GOODWINE: Dorim să devenim un TÂRG RELEVANT PENTRU BALCANI

Târgul de vinuri GoodWine va continua să aibă două ediții pe an – una primăvara și una toamna, propunându-și să devină relevant ca eveniment regional. Deja sunt discuții avansate ca vinurile din Bulgaria și din Georgia să fie prezente cu standuri naționale.

Ediția de primăvară a GoodWine a avut loc în perioada 2-4 martie, la Romexpo și a reușit să marcheze lansarea unor vinuri noi, dar și să ofere platforma prezentării etichetelor consacrate.

Ediția 2018 de primăvară aduce primele vinuri ale recoltei din anul trecut, din 2017 la câțiva dintre producători. Pe expozanți îi atragem prin dimensiunea evenimentului. Good Wine este între cele cinci evenimente importante care se organizează la ora actuală în București și în țară. Este cel mai mare, pe o suprafață de 5.000 mp, într-un spațiu profesional, dedicat târgurilor și expozițiilor, reunește vinurile a cel puțin 60 de crame în această ediție”, a declarat organizatorul GoodWine Andrei Iva pentru SuperVinuri.ro.

Ne propunem pe viitor să atragem crame din țările vecine. Dorim ca într-o perioadă medie de timp să ajungem un târg relevant pentru partea de sud-est, Balcani, în ceea ce privește vinurile. Și am început deja discuțiile pentru un parteneriat în Bulgaria cu un agent care va grupa o serie de crame din Bulgaria, care se vor reuni sub un stand foarte generos din Bulgaria, sub emblema Wine Soft Bulgaria. De asemenea, am avut discuții cu ambasada Georgiei, care au un plan de promovare a vinurilor georgiene pe piața din România, evident sub un brand. Se schimbă doar numele țării, Wine Soft Georgia, dar până la urmă, acest lucru, dacă reușim să-l facem și vom atrage cât mai multe țări din regiune, chiar vom de deveni un pol de interes și pentru iubitorii de vin, dar în general pentru profesioniștii din industrie”, a mai spus Andrei Iva.

Atât ediția de primăvară, cât și cea de toamnă reușesc să atragă la GoodWine cele mai ”grele” nume din industrie. ”Vom menține cele două ediții pe an pentru că sunt expozanți care își doresc doar primăvara și sunt expozanți care își doresc doar toamna să vină”, vine explicația organizatorului.