Crame

Prima etichetă virtuală de vin din România, lansată de Cramele Recaș

Cramele Recaș au anunțat lansarea primei etichete virtuale de vin din România. Mecanismul de funcționare al inovației implementate de crama din vestul țării are la bază o aplicație care se poate descărca pe smartphone-urile cu sisteme Android și iOS.

”Am lansat prima etichetă virtuală de vin din România! Sub sloganul „Roțu de ținut minte” vă invităm să descoperiți această nouă inovație pe care o propunem pentru piața vinului românesc prin intermediul gamei Domeniile Recaș pe toate rafurile magazinelor și hypermarketurilor partenere campaniei noastre din țară! Mecanismul de funcționare al etichetei VirtualDR este simplu: tot ce trebuie să faceți e să descărcati aplicația ALIVE – AUGMENTED REALITY de pe Google Play sau AppStore, să o deschideti, să scanati eticheta și să va lăsați surprinși de povestea unui „roșu” pe care cu siguranță nu îl veți uita curând!”, este anunțul făcut de cei de la Cramele Recaș pe pagina de Facebook a cramei.

Cramele Recaș este unul din cei mai mari producatori de vin din România. De la o podgorie cu notorietate strict locală, în prezent ocupă poziția 5 (top zf, 2012 – cu o crestere de doua locuri fata de anul precedent) pe piața autohtonă și este într-o continuă expansiune. Este în top ca exportator de vin îmbuteliat din România, la fel și ca importator, însă este printre primii producători care au impus o calitate și un echilibru pentru toate gamele de vin, de la entry level, la super premium.

Conform informațiilor publice, Cramele Recaș exploatează o suprafață de aproximativ 1.100 de hectare viță de vie situată în zona Recaș, județul Timiș, iar în Miniș, Arad, încă 20 de hectare plantate cu Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon, soiuri folosite pentru vinurile de top. Alte soiuri de struguri cultivate de Cramele Recaș sunt: Merlot, Pinot Noir, Cabernet Franc, Syrah, Negru de Dragasani, Novac, Acalon, Cadarca, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Feteasca Regala, Feteasca Alba, Pinot Gris, Viognier, Muscat Ottonel, Furmint, Riesling Italian, Riesling de Rin.

Compania are o capacitate de producție și stocare de aproximativ 20 milioane de litri, fiind dotată modern în urma unor investiții ce totalizeaza peste 10 milioane de euro. Producătorul bănățean exportă în țări precum Marea Britanie, Statele Unite, Germania, Japonia, Canada, Rusia, Olanda, Cehia, Slovacia, Suedia, Estonia, Australia și altele. În anul 2011, Cramele Recaș a exportat un total de 1.950.000 sticle, iar în 2012 peste trei milioane de sticle, ceea ce înseamnă mai mult de două milioane de litri de vin. Brandurile de import sunt: Paparuda, Umbrele, Cosmina, Frunza, I heart, Calusari, Discovery, Dreambird și Unwined. Cea mai mare piață este în Anglia unde vinurile sunt prezente în peste 10 000 de hypermarketuri și în patru din primele șase lanțuri de supermarket – inclusiv cei 3 lideri de piață: Asda Stores, Tesco și Sainsbury. Apoi Statele Unite în Wallmart, Total wines, Fresh & Easy.

Echipa de vinificatori, formată din Hartley Smithers (Australia) și Nora Iriate (Spania), ambii veterani în lumea vinului internațional, supraveghează întreg procesul de vinifcare, alaturi de vinificatorul rezident Florin Voloacă, începand de la culesul strugurilor până la îmbuteliere. Țelul lor este de a aplica cele mai bune metode de producție pentru fiecare sticlă de vin și pentru a îmbunătăți și păstra calitatea naturală a strugurilor.