Crame

Fost șef al Combinatului Cricova, răpus de COVID-19: „Industria vinicolă a pierdut un bun cunoscător”

Valentin Bodiul, fostul director al Combinatului „Cricova”, a decedat ca urmare a complicațiilor generate de infectarea cu SARS-CoV-2. În ianuarie 2021, inginerul-tehnolog ar fi împlinit 70 de ani.

Anunţul a fost făcut de foştii săi colegi pe pagina oficială de Facebook a combinatului.

„S-a stins din viață Valentin Bodiul, fostul director general al Combinatului de vinuri «Cricova» SA. Amintirea lui Valentin Bodiul va rămâne veșnic vie pentru toți cei care l-au cunoscut sau au avut șansa de a munci alături de el”, au scris pe pagina de socializare cu profund regret, angajații combinatului.

Inginer-tehnolog de meserie, doctor în economie, Valentin Bodiul și-a dedicat viața domeniului vinificației. Acesta și-a început activitatea în anul 1973 la Fabrica de vin din Sângerei, în calitate de inginer, ulterior a ocupat funcția de șef al Fabricii de vin din Drăgănești (1974-1975), a fost secretar II, prim-secretar în cadrul Comitetul raional al Comsomolului Sângerei – UTC (1975-1978), șef al Direcției General Administrative a Comitetului Central al UTC din Moldova (1978-1983), instructor în cadrul Comitetului Central al Partidului Comunist din Moldova, instructor (1983-1985), inginer-șef la Colegiul Național de Vinificație, orașul Stăuceni, (1985-1987).

Timp de 30 de ani, Bodiul și-a dedicat timpul activității în cadrul Combinatul de Vinuri „Cricova”, fiind director general în perioada 1987-2016, asigurând un management eficient și dezvoltarea întreprinderii.

Fostul șef al Cricova a fost Cavaler al Ordinului Republicii. De asemenea, pentru merite în dezvoltarea industriei vinicole, contribuție la extinderea producției și îmbunătățirea calității produselor fabricate și activitate organizatorică prodigioasă, acesta a fost distins cu Titlul onorific „Om emerit”.

Totodată, lui Bodiul i-a fost conferită Medalia „Pentru vitejie în muncă”.

„Industria vinicolă a pierdut un bun cunoscător, un om de o valoare profesională deosebită. Cu profund regret, exprimăm sincere condoleanțe familiei Bodiul și celor apropiați. Dumnezeu să-l odihnească în pace. Conducerea și colectivul Combinatului de vinuri «Cricova» SA”, au mai scris pe Facebook foștii colegi ai lui Valentin Bodiul.