CrameEvenimenteFără categorieȘtiriVinuri

Evenimente cu și despre vin săptămâna 10-16 august: degustări, pairinguri, drumeții

Foto: Amis de la Fete

Pentru cei care sunteți în vacanță, dar și dacă vreți să mergeți seara, după program, sau în week-end la o degustare de vin și să vă bucurați de o experiență plăcută, am selectat din timp câteva evenimente care vor avea loc săpămâna viitoare – și care care ni s-au părut mai interesante.

6 vinuri pe ritmuri de bossa nova, jazz și un vibe optimist la Acuarela

Încă de luni, 10 august, un prim eveniment are loc în spațiul nonconformist de la Acuarela – Luni, Pian, Voce, Vin – degustare de 6 vinuri Villa Vinea, “acompaniate” de Deacu Vicenzo – pian și Georgiana Stanciu – voce. Vor fi ritmuri de jazz, bossa nova ș.a., pe scurt: un vibe optimist.

Meniul de degustare include: Kerner Selection 2018 – 80 ml, GWT Premium 2019 – 80 ml, Rose Pinot Noir 2019 – 80 ml, Pinot Noir premium 2017 – 80 ml, Rubin Selection 2016 – 80 ml, Desert Contessa 2016 – 50 ml. Preț: 70 lei. Rezervări: 0745.662.889.

Cheesy Tuesday: raclette și vinuri la alegere la Wineful

Platouri acoperite din belșug cu brânză raclette și un pahar sau mai multe de vin – o nouă seară care promite o experiență culinară – oenologică și o amintire plăcută, marți seara, 11 august de la 18.30.  Brânza raclette vine de la Amis de la Fete, iar din meniul vast de vinuri, de peste 150 de etichete al wine bar-ului Wineful, aveți ce alege.

Raclette își are originile în Valais, Elveția, produse din brânză din lapte de vacă, nepasteurizată. Chiar dacă nu au inventat francezii roata de raclette, este preparată în numeroase regiuni din Franța, precum Auvergne, Savoie, Franche-Comté și Bretagne. Mai multe detalii aici.

Tot Wineful are, în fiecare marțe, seară de sushi și vin, iar zilnic, între 1700 – 19.00, Happy Hour – cu prețuri reduse la o selecție de vinuri, cocktailuri și tapas.

Vin pe hartă: vinuri, hărți și povești

Miercuri, 12 august, de la ora 18.30, are loc prima degustare de vin Winesday din vara aceasta, la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi. După ce veți afla povestea hărților de la muzeu, veți descoperi și vinuri din 4 zone vitivinicole și anume: Karakter Rose – Crama Aurelia Vișinescu, Aligote – Sarica Excellence – Viaviticola Sarica Niculițel, Negru de Histria – Crama Histria, Fetească Albă – Strunga Winery, Inspiro Viorica – Chateau Vartely. Pentru o reprezentare mai bună a cramelor din România, fiecare participant va primi în dar „Harta Viticolă a Românâniei. Mai multe detalii într-un articol pe larg, aici.

D

Summer Bike & Wine – vizite la crame, degustare de vinuri și mâncare, plimbări prin vii

Duminică, 16 august, dacă vreți să ieșiți din București, vă puteți înscrie la Summer Bike & Wine – excursie la cramele Mierla Albă și Velvet Winery, cu degustări, plimbări prin vie și priveliști spectaculaose în zona Dealu Mare. Plecarea are loc în ur de 9.00-9.15 am de la Gura Vadului, iar organizatorii spun că traseul urmat este poate cel mai frumos din zonă,  ]n natur[, pe drumuri puțin circulate, printre vii.

Experiența înclude:
– ghidaj și asistență cu mașina pe tot parcursul traseului
– vizita Crama Mierla Albă și degustare de vinuri alese în asociere de brânzeturi/mezeluri
– vizită crama Velvet Winery
– mișcare și voie bună
– apă, sucuri, fructe și energizante pe traseu; surprize din partea partenerilor Pasha Cafe, 3albine.ro, Grain de Sel, Giesswein Romania și Wineful.ro
– fotografii pe traseu și mică tombolă
– reducere de 10-15% la achiziția de vinuri de la crame.

Taxa de participare este 279 RON. Copiii beneficiază de tarif redus, iar membrii comunitatii Bike&Wine au reducere de 10%. Mai multe detalii găsiți aici.