EvenimenteFără categorieȘtiri

Istorie, locuri și vinuri – într-un maraton inedit Winesday la Muzeul Hărților și Cărții vechi!

Prima degustare de vin Winesday din vara aceasta se va desfășura într-un loc neașteptat – Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, aducând în atenția publicului, hărți și locuri, povești și vinuri de la crame reprezentative din România și Republica Moldova. Evenimentul va avea loc pe 12 august 2020, începând cu ora 18:30.

De ce la Muzeul Hărților? Iată ce spune Carmina Nițescu, fondatoarea proiectului Winesday:
“Ei bine, eu am o vorbă: fiecare vacanță începe cu…„o călătorie pe hartă”. Înainte de a face o călătorie reală, stă planificarea. Și cum pentru fiecare vacanță pornești de la o idee, te uiți pe hartă să vezi zona și eventual ce e de văzut și de făcut pe acolo, m-am gândit să te invit la o „călătorie pe hartă” în căutarea vinurilor reprezentative ale fiecărei zone în parte. Cum vara aceasta, călătorim mai mult în țară și descoperim locuri mai puțin cunoscute, cred că este o idee bună să cunoaștem totodată și vinurile pe care le putem întâlni în călătoriile noastre. Așa că, înainte de a pleca prin țară, îți propun să faci cunoștință cu vinurile, iar apoi să le cauți în destinație.”

La ce să vă așteptați de la „Vin pe hartă”: povestea hărților, zonele prezentate și vinurile alese

După ce veți afla povestea hărților de la muzeu, veți descoperi și vinurile de astăzi ce vin din zonele prezentate pe hartă. În cadrul evenimentului, vor fi prezentate 4 zone istorice, recunoscute ca regiuni viticole, evident cu vinuri de la crame reprezentative din fiecare zonă în parte: Dealu Mare, Dobrogea, Moldova dar și  Republica Moldova.

Vinurile alese pentru degustare sunt:
Dealu Mare – Karakter Rose – Crama Aurelia Vișinescu
Dobrogea – Aligote – Sarica Excellence – Viaviticola Sarica Niculițel și Negru de Histria – Crama Histria
Moldova – Fetească Albă – Strunga Winery
Republica Moldova – Inspiro Viorica – Chateau Vartely

Totodată, pentru o reprezentare mai bună a cramelor din România, fiecare participant va primi în dar „Harta Viticolă a României” realizată de Alina Iancu și Revino, pentru a descoperi prin țară crame și vinuri noi.

“Am descoperit de curând Muzeul Hărților din București și, cum mi-a plăcut tare mult, am zis că este o ocazie unică de a îmbina călătoriile cu vinul. La lansarea proiectului Winesday am spus că voi împleti vinul cu călătoriile așa că iată, aceasta este una din ocazii. (…)Scurta mea vizită în cadrul muzeului m-a purtat pe aripile călătoriei (sunt o călătoare înrăită, ce să fac?), dar și pe cele ale istoriei și denumirilor vechi și uite așa am recunoscut pe hartă câteva zone cu tradiție în ceea ce privește vinul”, mai precizează Carmina Nițescu.

Detalii despre eveniment

Ore de desfășurare: 18:30 – 21:00
Locație: Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi. Str. Londra nr. 39, București. Evenimentul are loc în curtea Muzeului, accesul făcându-se prin interior (în interior, masca de protecție este obligatorie).
Program:
18:30 – 19:00 sosirea participanților și vizită individuală la Muzeul
19:00 – 19:30 prezentarea hărților de către personalul specializat al muzeului: Dobrogea, Dealu Mare, Moldova și Republica Moldova
19:30 – 21:00 degustare a 5 vinuri din zonele mai sus amintite, networking.

Participarea costă 100 de lei de persoană și include: acces la prezentarea hărților și la degustarea celor 5 vinuri (acestea vor avea loc în aer liber, în curtea muzeului), apă, snack, vizită individuală în Muzeul Hărților, cadou: Harta Viticolă a României – ediție de buzunar realizată de Revino.ro.

Pentru confirmarea locului la eveniment, accesați formularul de pe pagina dedicată evenimentului până la data de 7 august 2020. Tot aici găsiți toate detaliile de care aveți nevoie pentru a vă rezerva locul. Pentru alte informații: e-mail: carmina@winesday.ro sau telefon: 0745.310.811.

Important!

  • Evenimentul se va desfășura în aer liber – atât degustarea de vin va avea loc aici, cât și explicațiile despre hărți date de personalul specilizat al muzeului.
  • Numărul maxim de participanți este limitat la 20 de persoane.
  • Vor fi luate măsuri pentru ca toată lumea să fie în siguranță, respectând toate condițiile de distanțare și de igienă.
  • Evenimentul se adresează exclusiv persoanelor peste 18 ani.

Organizatori: Winesday, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, în parteneriat cu Travel with a Smile și Revino.