Fără categorie

Villa Vinea va lansa un spumant rose în gama Cuvee Celest

Villa Vinèa pregătește un nou spumant, de data aceasta, rose, în gama Cuvée Celést, obținut din Pinot Noir, a declarat, în exclusivitate, pentru SuperVinuri.Ro, Micea Matei, directorul general al cramei transilvănene.
Noul spumant, creație a vinificatorilor cramei, Misi Denes și Celestino Lucin, obținut prin metoda tradițională (așadar, cu minimum 9 luni fermentație în sticlă), cu aciditate ridicată, specifică terroir-ului transilvănean, va fi lansat în vara anului 2021.
“Suntem axați pe dezvoltarea portofoliului de vinuri superpremium, așa că lucrăm la produse care se adresează cunoscătorilor. Am lansat, anul acesta, Villa Vinèa Premium Rosé 2019, produs din Pinot Noir, care a câștigat deja o medalie de aur la IWCB TeleVINARIUM 2020”, ne- a mai precizat Mircea Matei. 
Având în vedere succesul de care se bucură spumantul premium alb, unic pe piața locală –  Cuvée Celést –  cupaj de Fetească Regală, Riesling de Rin şi Pinot Noir (vinificat în alb), medaliat cu argint în cadrul aceluiași cocnurs, am spune că merită așteptarea.

Cuvée Celest Rose va fi disponibil în magazinele proprii (online & oflline) ale cramei, în magazinele specalizate de vin și în Horeca.

Tot ca noutate, producătorul de vin de pe Valea Târnavelor a anunțat și lansarea unor magnumuri pe acest palier.
Cu alte noutăți ale cramei, strategiile adoptate în această perioadă în care restricțiile impuse de prevenirea răspândirii coronavirusului au afectat industria vinlui, precum și estimări pentru producția anului 2020, vom reveni într-un amplu interviu acordat de reprezentanții Villa Vinèa exclusiv pentru SuperVinuri.Ro.