IMPORTANTVinuri

Purcari a lansat un nou vin în ediție limitată – Traminer de Purcari din gama 1827

Foto: diez.md

Purcari, cel mai mare producător de vinuri premium din Republica Moldova, și-a extins gama 1827 cu un nou vin de colecție, în ediție limitată – Traminer de Purcari 2018. Vinul obținut din soiul se struguri Traminer a fost lansat săptămâna aceasta, la Chișinău.

Această lansare este un eveniment deosebit pentru noi. Aducem pe piață un produs nou – Traminer de Purcari, o nouă etichetă în colecția de vinuri 1827, struguri din roada anului 2018, produs în ediție limitată. Un vin alb sec, proaspăt și aromat, care fără îndoială, va cuceri inimile iubitorilor de vinuri bune”, a declarat Victor Bostan, Director General Vinăria Purcari.

Lansarea Traminer de Purcari a avut loc joi, 18 aprilie, la Vernisajul Vinului, în Chișinău, iar noul vin completează gama 1827 care mai include Rosé de Purcari, Pinot Grigio de Purcari, Sauvignon Blanc de Purcari, Chardonnay de Purcari, Cabernet-Sauvignon de Purcari, Merlot de Purcari, Pinot Noir de Purcari și Rară Neagră de Purcari.

Vinul e obținut din soiul Traminer – originar din Germania, perfect pentru producerea vinului alb superior. Prima mențiune clară despre vinurile Traminer, datează din anul 1834, deși soiul de viță-de-vie este cunoscut încă din secolul al XV-lea.

”Vin alb sec, ca o ploaie de mai”

”Traminer de Purcari 2018 este un vin alb sec, ca o ploaie de mai. Are o aromă proaspătă de salcâm, dar și de flori de soc, e ușor, proaspăt și memorabil. Își dezvăluie de la bun început aroma deosebită de roze târzii și trece într-un post gust complex, corpolent. Fără îndoială, este un vin dintre cele mai echilibrate, aromate și răcoroase. O bijuterie de cea mai înaltă clasă”, este prezentarea pe care Purcari o face noului său vin.

Vinurile de Purcari sunt create în colaborare cu oenologul italian, Federico Giotto.

Fondat în 1827, Château Purcari, unul dintre cele mai importante domenii din Europa de Est, este situat într-o zonă pitorească, la doar 50 km de Marea Neagră. Aici se păstrează o parte a patrimoniului național – renumita colecție de vinuri de Purcari, distinsă cu medalii și onoruri regale. Terroir-ul Purcari este cunoscut dincolo de granițele țării. Micro-clima unică și solul bogat în rubidiu favorizează producerea vinurilor de cea mai înaltă calitate. Cu o istorie și tradiție viticolă bogată, Purcari este mai mult decât o vinărie cu trecut glorios, este o legendă vie ce poartă cu sine dovada pasiunii și dragostei de secole față de vița-de-vie și de vin.

În anul 2018, Vinăria Purcari a cucerit peste 75 de medalii și mențiuni la cele mai importante competiții vinicole din întreaga lume, iar în 2019, Purcari a obținut titlul de Cel Mai Bun Producător din Moldova la Mundus Vini, Germania.

Grupul Purcari, listat la Bursă

Purcari Wineries Plc (brandurile Purcari, Crama Ceptura, Bostavan și Bardar) este unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri și brandy din Europa Centrală și de Est. Grupul gestionează în jur de 1.000 de hectare de podgorii și operează patru platforme de producție în România și Moldova. Grupul se promovează ca lider în segmentul de vinuri premium din România, cu o cotă de 30% și cel mai mare exportator de vin din Republica Moldova, livrând în peste 30 de țări. Fondată în 1827, Purcari este cea mai premiată vinărie din Europa Centrală și de Est, la Decanter Londra 2015-2018 și printre cele mai bine poziționate pe Vivino, cu un scor mediu de 4.0 din 5.0, bazat pe mai mult de 23.000 de recenzii. Din februarie 2018, Grupul este listat la Bursa de Valori Bucuresti (simbol WINE). Grupul e condus de Victor Bostan, un veteran de peste 30 de ani în businessul vinicol și susținut de investitori de top ca Horizon Capital, Franklin Templeton, SEB, Fiera Capital și IFC.