Fără categorieȘtiriVinuri

Recunoaştere internaţională pentru două vinuri româneşti bag-in-box

Foto: best-wine-in-box.com

După ce s-au întrecut la Bucureşti, cele mai bune vinuri româneşti ambalate la cutie au intrat automat în competiţia internaţională de la Toulouse, Franţa. Urmarea? Două dintre cramele de la noi se pot lăuda astăzi cu produse care au primit distincţia Best Wine In Box.

Vincon şi Alcovin, pe podium

Competiţia Concours International Wine In Box – Franţa, care a avut loc pe 22 martie, şi-a anunţat câştigătorii. Iar printre cele 96 de vinuri care au primit distincţia Best Wine In Box se numără şi două vinuri româneşti: Dealurile Moldovei Fetească Regală (Vincon Vrancea) şi Sarica Niculiţel Muscat Ottonel Dry (Alcovin, Vinuri de Măcin). Nu demult, în luna februarie, în cadrul Concursului Naţional Vin Bag-In-Box România, aceste produse luaseră medalia de aur la categoria Cel mai bun vin bag-in-box.

Trofee pentru câştigători

Trebuie reamintit că întrecerea naţională a ajuns anul acesta la a treia ediţie şi că reprezintă varianta românească a competiţiei internaţionale care are loc anual în Franţa. La noi, iniţiatorul concursului este Cătălin Costiniuc, manager Azoc Star srl. Vinurile desemnate câştigătoare la Bucureşti şi la Toulouse primesc nu doar însemne speciale, care vor putea fi lipite pe cutiile comercializate la raft, ci şi trofee naţionale. Acestea vor fi înmânate la proxima ediţie a târgului de vinuri Goodwine, care se ţine între 5 şi 7 aprilie, în Capitală.