ȘtiriVinuri

În curând, la VINVEST 2019. 250 de sortimente de vin şi spumant cu foiţă de aur

La VINVEST va fi prezentat Imperator 24 K Pure Gold, spumantul cu fulgi de aur (Foto: imperator24k.com)

Nu mai e mult până la deschiderea Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST. A XVI-a ediţie aduce belşug de produse şi oferte din ţară şi din afară – nu doar vin, ci şi gastronomie şi turism. Ah, şi un spumant italian, cu particule de aur de 24 de carate.

Oenoturism din Grecia

A XVI-a ediţie a Salonului Internaţional de vinuri VINVEST are loc în perioada 19-21 aprilie, la Centrul Regional de Afaceri Timişoara. Invitaţii speciali de anul acesta sunt din Serbia, Franţa, Italia, Spania, Grecia, Republica Moldova. Şi, pentru că vinul se însoţeşte întotdeauna cu artele frumoase şi cu peisajele de vis, vizitatorii vor avea acces la manifestări artistice, la pachete turistice din Grecia, la oferte de oenoturism prezentate de Nikitas Martigakis, preşedintele Asociației de Afaceri din Insula Ammouliani. Firesc, nu vor lipsi evenimentele gastronomice.

Vinuri ecologice şi spumante cu aur

La capitolul noutăţi, primele vinuri ecologice din istoria VINVEST vor putea fi degustate la târg – anume, produsele din gama „Lacrimi de Lună“, de la Ferma Măgureni din Drăgăşani. Dacă cerinţele iubitorilor de bio vor fi deci satisfăcute, şi visele amatorilor de produse glam vor fi împlinite. Pentru aceştia din urmă, compania Imperor Drinks aduce “Imperator 24 K Pure Gold”, un spumant brut obţinut prin metoda clasică, din struguri cultivaţi în regiunea italiană Franciacorta. Efervescentul e obţinut din Chardonnay (80 %) şi Pinot Noir (20 %), etalează o culoare galben-pai cu reflexe verzui, perlează fin şi are în suspensie fulgi de aur de 24 de carate. Nu e pentru cei alergici la metale!

Simpozioane de specialitate

Doritorii vor putea participa la diverse simpozioane, pe teme de interes – „Vinul și sănătatea“, „Bogăția sectorului vitivinicol și gastronomic regional, național și internațional“, „Vinuri noi și vinuri vechi“ – prezentate de specialiştii Ioan Nămoloşanu şi prof. dr. Arina Antoce. Şi reprezentanţii serviciilor conexe producției vinului – importatorii și distribuitorii de vin, producătorii și distribuitori de utilaje – sunt așteptați să își prezinte ofertele pe parcursul celor trei zile. Salonul Internațional de Vinuri din Timișoara este organizat de VINVEST srl, Asociația de Cultură și Promovare a Vinului VINVEST, co-organizatori fiind Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș (CCIAT) și Asociația Degustătorilor Autorizați din România (ADAR). Trebuie spus că, chiar înainte de salonul de vinuri, pe 17-18 aprilie, tot la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, va fi organizată şi cea de-a XIV-a ediție a Concursului Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice.