Crame

Andreea Lica, Via Viticola Sarica Niculițel: Avem planificate investiții importante în cramă

Andreea Lica, Marketing Manager Via Viticola Sarica Niculițel, a vorbit joi, 21 februarie, la emisiunea ”Bucate și Vin…din plin”, cu Cristian Constantin Grețcu și Silviu Petcu, despre gamele de vinuri din portofoliul cunoscutei crame dobrogene.

De pe o podgorie de 400 de hectare, la Via Viticola Sarica Niculițel se realizează în prezent opt game de vinuri: “Avem atâtea game pentru că este normal să răspunzi tuturor cerințelor pieții, și gusturilor în primul rând. Vinurile de la Sarica Niculițel sunt dedicate tuturor, aici nu discutăm despre vinuri ca un produs pentru o anumită vârstă, acolo de fapt vreau să și ajungem – să fie un însoțitor în viața de zi cu zi, atât pentru tineri cât și pentru adulți, iar gamele noastre începând cu Sarica Niculițel 1958, produsul nostru entry level de retail – Aligole, continuând cu Sarica Essentia, Sarica Excellence, Sarica Black Label, Caii de le Letea și Caii de Letea ediție limitată se adresează tuturor”, a declarat Andreea Lica, Marketing Manager Via Viticola Sarica Niculițel.

Andreea Lica a dezvăluit faptul că la Sarica Niculițel s-a investit până acum în linia de producție, accentul fiind pus pe calitatea vinului, urmând însă ca în viitorul apropiat să se restaureze și crama: “Nu primim vizitatori la cramă pentru că nu am pus carul înaintea boilor, am fost mult mai preocupați de calitatea vinului și s-a investit foarte mult în linia de producție, iar acum urmează și investițiile în partea de refacere a cramei pentru că să nu uităm că vorbim de una dintre cele mai cunoscute podgorii înainte de ’89, deci am avut o moștenire și ea trebuie adusă în zilele noastre, asta însemnând o investiție foarte mare”.

Acesta a mai spus că terroir-ul are un rol foarte important în realizarea vinurilor Sarica Niculițel: “Terroir-ul ne ajută să facem vinuri atât de bune, vorbim de un terroir calcaros cu fosile marine și aciditatea noastră fiind foarte ridicată, de aici acele note amărui, specifice Aligote-ului plus gustul acela de pământ la noi se regăsesc cel mai bine”.

În cadrul emisiunii Bucate și vin…din plin, Andreea Lica a făcut și o scurtă descriere a vinurilor care au fost degustate, în direct, în platou: “Aligote din 2018 din gama Caii de la Letea ediție limitată, un vin reprezentativ, Trilogie în alb, un vin unic în România, proiect dedicat anului centenar, cele mai cunoscute soiuri românești – Fetească Albă, Fetească Regală și Fetească Neagră vinificată în alb întâlnindu-se pentru prima oară într-un singur vin, rose-ul Caii de la Letea, multipremiat și rose-ul numărul 1 în România în 2018, Chardonnay Light Barrique, un vin care respectă și se întâlnește în vinificația lumii noi, dar și un vin Cabernet Sauvignon & Fetească Neagră tot din gama Caii de la Letea”.

Emisiunea ”Bucate și Vin…din plin” se difuzează în fiecare joi, de la ora 19.00, în direct, pe trei platforme – SuperVinuri.ro, Super-Hrana.ro și Agrointeligența, atât pe paginile de Facebook ale proiectelor, cât și pe site-urile www.supervinuri.ro, www.super-hrana.ro și www.agrointel.ro.