Crame

Vinurile familiei Isărescu, CREȘTERE SPECTACULOASĂ. Ce profit a obținut Guvernatorul BNR la Drăgășani!

Vinurile Casei Isărescu, salt uriaș pe piață! Cele mai noi noi date financiare arată că afacerea cu vinuri produse la Drăgășani de către familia Guvernatorului Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a cunoscut o creștere importantă.

Vânzări mai mari cu 28%

Compania Măr SRL din Drăgăşani, judeţul Vâlcea, plantaţia viticolă a familiei Isărescu, a raportat pentru anul 2017 o creștere spectaculoasă în vânzări de peste 28% potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor și citate de Ziarul Financiar. Afacerea Guvernatorului BNR a ajuns la vânzări totale de peste 3,3 milioane de lei (peste 720.000 de euro) în 2017, societatea raportând un profit net de 236.000 de lei (52.000 de euro) din cultivarea strugurilor şi producţia de vin, rezultate obţinute cu ajutorul a 21 de salariaţi, potrivit sursei citate.

Mugur Isărescu în crama de la Casa Isărescu din Drăgășani (foto: www.worlditineraries.co)

Anul trecut, Casa Isărescu a făcut obiectul interesului jurnaliștilor străini, aceștia prezentând podgoria și afacerile cu vin ale lui Mugur Isărescu ca aflându-se la un nivel foarte înalt, similar cu cel al podgoriilor și cramelor din marile regiuni de profil din lume.

În prezent, afacerea cu viță de vie a familiei Isărescu cuprinde 40 de hectare de plantație viticolă de unde se produc anual 150.000 de sticle de vin alb, roșu și roze.

Soiurile de vin de la Casa Isărescu includ Cabernet Sauvignon, Pinot Gris, Tămâioasa Românească și varietăți locale precum Crâmpoșia și Negru de Drăgășani. Familia Isărescu a investit și în producția de struguri de masă plantând soiul Victoria, un soi creat la Drăgășani care astăzi a ajuns să fie cultivat în întreaga lume, precum și soiul Italia. Un aspect interesant al viei lui Isărescu este că, la fel ca întreaga zonă unde este amplasată, se află sub nivelul mării, deci prezintă în sol și un strat de scoici sedimentate.

Afacerea cu vinuri a familiei Isărescu este condusă de fiul Guvernatorului BNR, Costin Isărescu.