ȘtiriVinuri

Fabrica de vin spumant din Odessa a fost scoasă la licitație pentru suma de 2,8 milioane de euro!

Una dintre cele mai vechi și cunoscute unități de producere a vinului spumant este scoasă la vânzare. Fondul Proprietății de Stat din Ucraina a scos la licitație Fabrica de de vinuri spumante din Odessa. Prețul de pornire al lotului este de 87,4 milioane UAH, echivalentul a circa 2,8 milioane de euro.

„Fabrica de șampanie din Odessa, una dintre cele mai vechi întreprinderi, a fost dată spre privatizare. Aici, în 1899, a început istoria producției de vin spumant în Ucraina”, se arată în comunicat.

Se raportează că uzina a fost construită cu pivnițe pentru învechire a 2 milioane de sticle de vin, clădire de producție, dotări auxiliare. În cei peste 100 de ani de activitate, producția de vin la uzina din Odessa a fost oprită de mai multe ori, ultima dată în 2018. De atunci, statul nu a mai produs vin la această întreprindere, iar facilităţile acesteia au fost ulterior închiriate.

Licitația pentru privatizarea unității de producere a vinului spumant este programată pentru 1 februarie 2022. Una dintre condițiile pentru privatizare este păstrarea activităților de producție a vinului.