EvenimenteFără categorie

Concursul Național Vin Bag-in-Box 2020: Două jurii aleg cel mai bun, dar și cel mai popular vin ”la cutie”

Cea de-a patra ediției a Concursului Național Vin Bag-in-Box stă să înceapă! Anul acesta concursul va avea loc miercuri, pe 12 februarie 2020, în Bucureşti, la restaurantul LA MAMA de la Muzeul Național al Țăranului Român

Concursul pentru cel mai bun, dar și cel mai popular vin ”la cutie” va avea două părți și două jurii. În prima parte a zilei, primul juriu constituit din oenologi, membri ADAR, certificați WSET, somelieri, bloggeri, jurnalişti, producători și comercianti de vin vor desemna Cel mai bun vin ambalat în Bag-in-Box și Cel mai bun vin ambalat în Bag-in-Box – Medalia de Aur.

În cea de-a doua parte a zilei, cel de-al doilea juriu, format din consumatori și pasionați de vin, va desemna câștigătorii distincției Cel mai popular vin ambalat în Bag-in-Box.

Concursul dedicat vinului ambalat Bag-in-Box este organizat de către Azoc-Star, partener oficial unic și exclusiv pentru Europa de Est al Diviziei Smurfit Kappa Bag-in-Box, cu sediul central în Franța, localitatea Epernay.

Potrivit reprezentantului Smurfit Kappa Bag-in-Box, Cătălin Costiniuc, ediția din 2020 a concursului are peste 120 de probe înregistrate, întrucât se remarcă o creștere semnificativă a consumului de vin ambalat la bag-in-box, precum și o îmbunătățirea constantă a calității vinului astfel ambalat.

Vinurile la Bag-in-Box care vor fi medaliate vor primi însemne aplicabile pe exteriorul cutiilor. Aceasta este o metodă de validare a calității, care va fi benefică atât consumatorilor, cât și comercianților.

Obiectivul principal al concursului este acela de a sprijini consumatorii de vin ambalat la bag-in-box atunci când doresc să aleagă un vin certificat în mod obiectiv de specialiști din lumea vinului și degustători recunoscuți, din România, precum și de promovare pe piața europeană a vinurilor românești ambalate în bag-in-box.

Concursul Național Vin Bag-in-Box beneficiază de sprijinul companiei franceze Smurfit Kappa Bag-in-Box, a filialei italiene Smurfit Kappa Bag-in-Box Vitop și este organizat după modelul celui mai mare concurs de vinuri de profil din lume – Concours International Wine In Box din Franța.

În urma evaluărilor la Concursul Național Vin Bag-in-Box, organizatorul va oferi 33 diplome (distincții) în funcţie de cel mai mare punctaj atribuit de juriu. Dintre acestea, va selecta 10 vinuri și le va înscrie la „Concours International Wine In Box”, Toulouse, Franța – www.best-wine-in-box.com, care va avea loc în ziua de 20 martie 2020.

De asemenea, tot ca o recompensă pentru obținerea unui punctaj mare la concurs, organizatorul va
selecta 10 vinuri dintre cele care au primit distincție si le va înscrie la „International Wine Contest
Bucharest – VINARIUM”, www.iwcb.ro, care va avea loc în perioada 28 – 31 mai 2020.

Desemnarea câștigătorului Concursul Național Vin Bag-in-Box se face în fiecare în urma degustării în ”orb”.

Producătorii sau importatorii interesați să intre în concursul vinurilor ”la cutie” s-au putut înscrie în competiție până la data de 31 ianuarie, iar data limită pentru primirea probelor pentru ediția de anul acesta a fost 7 februarie 2020.

Recomandare pentru proprietarii de podgorii și specialiștii în cultura viței-de-vie: Consultați AICI tehnologia de top pentru protecția plantelor, recomandată de Agrointeligența SuperVinuri!