Concurs de vinuriIMPORTANTȘtiri

Cele mai bune „Povești cu vinuri românești”

Concursul „Povești cu vinuri românești”, organizat de BASF în colaborare cu Asociația Degustătorilor Autorizați din România, a ajuns la cea de-a VI-a ediție, care s-a încheiat prin premierea celor mai bune trei vinuri din toate regiunile viticole ale țării.

În primă fază, juriul format din degustători experți a selectat 36 de probe de vin în cadrul celor patru etape regionale, desfășurate în Moldova, Muntenia și Dobrogea, Oltenia, Transilvania și Banat. Finala națională a avut loc pe malul mării, în Constanța, unde au fost evaluate vinurile după criteriile folosite de Organizația Viei și Vinului în cadrul concursurilor internaționale.

Vinurile desemnate câștigătoare sunt următoarele:

    • Vinuri albe: Casa de Vinuri Iordache, Drăgășani – Sauvignon Blanc, 2020, demisec
    • Vinuri rose: PF Apostol Radu Costel (Crama Tata și Fiul) – Merlot, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, 2019, demidulce
    • Vinuri roșii: Crama V. Inc – Cabernet Sauvignon, 2018, sec

Producătorii câștigători au primit premii în valoare de 5.000 de euro fiecare și au constat, la alegere, din utilaje pentru aplicarea tratamentelor la vie sau din produse BASF dedicate culturii horticole. Ca parte a efortului de promovare a micilor viticultori din România, atât vinurile câștigătoare, cât și cele finaliste, vor fi prezentate în broșura anuală „Povești cu vinuri românești”.

Organizat tot de BASF, concursul de etichete a avut loc în perioada 3 mai -14 iulie 2021. S-a desfășurat exclusiv pe pagina de Facebook BASF Agricultural Solutions, unde fanii pagini au votat cea mai frumoasă etichetă, câștigătoarea fiind ”BOB de LUNĂ”, creată de Enocrama.

Află mai multe pe site.