PodgoriiȘtiri

Strugurii de pe o podgorie, furați cu o noapte înainte să fie culeși!

Foto: CNN

Podgorie prădată de hoți chiar înainte de cules! Pregătiți să culeagă ultimii struguri din acest sezon, muncitorii de la podgoria canadiană Vignoble Coteau Rougemont au avut parte de un șoc, când au descoperit că hoții au furat jumătate de tonă de struguri, echivalentul a peste 300 de sticle de vin.

”Dimineața, muncitorii mei au intrat pe parcelă și au început să scoată plasele. Ei și-au dat seama că, pentru jumătate din rând, plasele erau deja scoase (…) Când s-au uitat, au văzut că nu mai există struguri pe rând”, a spus Michel Robert, proprietarul podgoriei din Quebec.

Hoții au plecat cu o jumătate de tonă de struguri Vidal blanc, cantitate suficientă pentru 325 de sticle de vin alb, susține Robert. Bărbatul crede că hoții au folosit un vehicul de teren, pungi de gunoi și o remorcă mică pentru a fura strugurii în mijlocul nopții. Aceștia au lăsat în urma lor un sac de gunoi.

”Lucrezi timp de șase luni, ai grijă de vița de vie, tunzi, pulverizezi, aplici tot felul de tratamente, astfel încât să poți recolta fructele. Șase luni mai târziu, când ești gata pentru recoltă, totul dispare”, a spus proprietarul, potrivit libertatea.ro. 

Acesta a precizat că a depus o plângere la poliției și că nu crede că strugurii au fost furați de un alt producător de vin. În schimb, bărbatul are propriile sale suspiciuni cu privire la cine a fost autorul furtului.

„Probabil este vorba de cineva care a vrut să facă vin în garajul sau în subsolul său. Aș spune că un producător amator, care a decis să-și testeze abilitățile cu strugurii noștri”, a declarat bărbatul.

Podgoria, care produce aproximativ 150 de tone de struguri pe an, oferă o recompensă pentru oricine poate ajuta la găsirea strugurilor furați.