Crama Hermeziu a lansat un nou vin rose obținut din Fetească Neagră. Stocurile, limitate!
După apreciatele vinuri din gama C’est Soir, noul rose din Fetească Neagră 2019 (demisec) din gama Hermeziu, și ea nouă – de anul acesta – , pare să fi reținut atenția consumatorilor, și nu e de mirare ca stocurile să se epuizeze curând, au declarat pentru SUPERVINURI.RO, reprezentanții Cramei Hermeziu din județul Iași.
“Este un vin premium, ca și celelalte din gamă, dar fiind recent lansat, după izolare, nu am apucat să mergem cu el la competiții internaționale. Cum stocurile se vor epuiza, nu mai are sens să îl prezentăm acum. Până acum, dintre rose-uri, vinurile din gama C’est Soir au fost cele mai medaliate. Dar, noi vom dori să producem vinuri în gama nouă și la anul”, ne-au precizat proprietarii cramei ieșene.
Practic, gama Hermeziu include „stelele podgoriei” (cum apar ele în descrierea oficială) de la Domeniile Lungu, într-o formă de prezentare premium . Mai precis, Vasile Lungu, proprietarul cramei, și-a propus să valorifice tot ce are mai bun atât din soiuri românești, cât și din soiuri internaționale reunind, în această gamă, două game vechi – Crama Hermeziu și Vladomira. Este vorba de vinuri premium, unele premiate la concursuri de prestigiu și apreciate de public – dar sub o nouă siluetă și cu o nouă etichetă.
De exemplu, Hermeziu Fetească Albă (sec, 2019) a fost câștigătorul Medaliei de Aur la Salonul Internațional MUNDUS VINI 2020, sub denumirea Vladomira, folosită înainte de lansarea noii game. Pe lângă aceste două soiuri, gama Hermeziu mai are vinuri din Chardonnay, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon. Eticheta gamei a fost gândită pentru a oferi o experiență tactilă la prima atingere, cu design inspirat de dansul dintre Soare și Lună. Gama Hermeziu e disponibilă pe site-ul CramaHermeziu.ro, online, cu preț de plecare de la 33 lei, precum și la distribuitorii din țară.
Note de degustare Fetească Neagră Rose Hermeziu și despre alte rose-uri
Revenind la Feteasca Neagră Rose, vinul din producția anului 2019, din gama Hermeziu, acesta vine cu o frumoasă culoare roz-somon, cu nuanțe deschise. La nas se simte proaspăt aromat, fructat, cu note de căpșuni și zmeură. În gust, este plăcut, cu aceeași prospețime vioaie, susținut de o aciditate agreabilă, cu presistență foarte bună. Vol. alc. 12,9%. Este un vin foarte agreabil în zilele și serile de vară, dar nu numai, versatil pentru o serie de ocazii de consum.
Temperatură de servire: 8-10 grade Celsius.
Asocieri culinare: paste, pește, sushimi, fructe de mare, dar și aperitive, brînzeturi, preparate ușoare de vară.
Crama Hermeziu este, de altfel, cunoscută pentru rose-urile sale, îndeosebi pentru cele din Busuioacă de Bohotion, valorificate în diferite game și segmente de calitate/preț. Iar, dintre soiurile roșii, Feteasca Neagră a fost aleasă și ea să fie vinificată în rose în mai multe game, pentru că, având având o vie tânără, se pretează la vinificarea în rose, obținându-se vinuri bune, ne-au mai spus proprietarii cramei. Așa cum spuneam, Fetească Neagră Rose mai regăsim și în gama premium C’est Soir (în sec), dar în celelalte game de retail. Iar în cuvee-ul Scrisori regăsim atât Fetească Neagră, cât și Busuioacă de Bohotin, alături de Cabernet Sauvignon.
Sunt vinuri despre care proprietarii cramei spun că au prins bine la toate categoriile de consumatori, atât în retail, cât și în horeca, ideale, în special, de vară, dar nu numai, și pot fi asociate cu o serie de preparate. De aceea, și stocurile se epuizează rapid.