Dacă ești iubitor de vin până acolo încât să îți alegi restaurantul la care ieși în funcție de meniul de vinuri (cum e cazul meu, dar și al altor pasionați de vin), însă și dacă, pur și simplu, vrei varietate, ca să ai de unde comanda, la restaurantul Red Angus Steakhouse din Centrul Vechi, găsești opțiuni pentru fiecare preparat. Sau invers, ai ce vin asocia în mod fericit la orice mâncare. Evident, vorbim, deocamdată, despre consumul la terasă, până când restaurantul se va putea redeschide și în interior, odată ce legislația va permite.
Echipa Red Angus a gândit meniul general, astfel încât orice starter, fel principal sau desert are cel puțin un vin echivalent, fie o etichetă locală, fie una internațională – testate, evident, de cei de aici.
Lista de vinuri are 64 de etichete la sticlă – dintre care 44 românești, urmate de sortimente din Italia, Franța, Italia, Chile, Argentina și SUA și o selecție bună la pahar: 14. Destul de ofertant, mai ales dacă avem în vedere localizarea restaurantului în zona Centrului Vechi, unde nu foarte multe localuri (exceptând wine bar-urile) au o varietate mulțumitoare.
Printre etichetele premium se numără: Smerenie – Crama Oprișor, Cuvee Uberland – Cramele Recaș, Brunello di Montalcino – Banfi Toscana, Chianti Classico Riserva Banfi Toscana.
Potrivit reprezentanților restaurantului, printre vinurile preferate de consumatorii locali sunt vinurile roșii de corpolență medie și ridicată, din soiuri precum Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră, Shiraz și vinurile albe, din soiuri precum Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay.
Pentru că localul miza, mai ales înainte de restricțiile impuse de pandemie, pe un număr mare de turiști străini, am aflat că aceștia erau curioși să încerce, cu precădere, vinuri roșii, românești, baricate. Cele mai solicitate soiuri – autohtonul Fetească Neagră, dar și vinuri românești, obținute din soiuri internaționale -Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz.
Ca etichete, printre preferințele generale ale consumatorilor sunt:
- Cuvée IX, Lacerta – cupaj de Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră, Shiraz, baricat în butoi de stejar franțuzesc. 14.4% vol. alc. Se poate asocia foarte bine cu steak-urile de vită (mușchi), dar și cu un desert cu ciocolată precum Chocolate Thunder Soufflé.
- Cantea Cabernet Sauvignon – 1000 de Chipuri – un vin elegant, cu arome de cireșe amare, afine, coacăze, condimente exotice și gust intens, cu note de fructe coapte, cafea, ciocolată neagră și tonuri de vanilie și lemn. 15% vol.alc. Asociere: cotlete de miel.
- Selene Syrah – Cramele Recaș – un buchet armonios, unde notele dulci, de fructe roșii, se împletesc elegant cu accentele condimentate. 14.5% vol. alc. Pairing culinar: friptură de vită.
Red Angus Steakhouse. Str. Franceză nr.56. Tel. 0756.600.000. www.redangus.ro