EvenimenteȘtiri

Festivalul și concursul Vin la Munte se întorc la Brașov pe 1 și 2 aprilie

Edițiile anterioare ale festivalului Vin la Munte s-au bucurat de un succes uriaș

În weekendul 1-2 aprilie, Vin la Munte invită toți iubitorii de vinuri la cea de-a VI-a ediție a festivalului vinurilor premium și superpremium dedicate pieței HoReCa. În acest an, evenimentul va fi găzduit de Hotelul Qosmo din Brașov.

Organizatorii vă așteaptă la această ediție cu peste 700 de vinuri premium și superpremium de la 90 de crame din România și din Republica Moldova, Italia, Franța, Spania, Georgia, Armenia, Serbia, Austria și alte țări cu tradiție.

Iubitorii de vin vor avea ocazia să participe la lansări de carte, lansări oficiale de crame și noi etichete, dar și să descopere vinurile premiate în preziua festivalului, în cadrul tradiționalului concurs Vin la Munte.

”Realul succes al edițiilor precedente, ne-a determinat să continuăm povestea celui mai mare Festival de vinuri din Transilvania, succes asigurat de participarea record a cramelor din România dar și de impresionantul trafic de peste 2.000 de iubitori ai acestei licori magice, vinul. Ne-am unit toate eforturile pentru a depăși, din punct de vedere organizațional, edițiile precedente și a aduce noi nume mari și consacrate în domeniu, care vor participa activ la această ediție de excepție. Nu vor lipsi lansările de carte, masterclass-urile interactive pe diferite teme dar și apreciatul concurs de vinuri prezidat de Radu Rizea. În calitate de expozant, aveți posibilitatea de a face cunoscute produsele dumneavoastră, în mod direct, unui public numeros format din profesioniști și consumatori”, se arată pe pagina principală a festivalului.

Citiți și: Vinurile câștigătoare în competiția BASF „Povești cu vinuri românești”, ediția 2022

În weekendul 1-2 aprilie, Vin la Munte invită toți iubitorii de vinuri la cea de-a VI-a ediție a festivalului vinurilor premium și superpremium dedicate pieței HoReCa

Masterclass-uri despre lumea vinului

Pentru cei care își doresc să își aprofundeze cunoștințele despre lumea vinului, sunt deja confirmate trei masterclass-uri:

– Vinurile Olteniei, cu oenologul Iustin Urucu (Domaine Vinarte și IUSO);
– Pairing cu trabucuri premium și superpremium, susținut de Lerida International;
– Tehnologia vinurilor spumante, susținut de crama Petro Vaselo.

Festivalul Vin la Munte este organizat de Le Sommelier Depot, compania cu cel mai divers portofoliu de vinuri din România, în parteneriat cu Selgros.

Puteți descoperi lista completă a expozanților și partenerilor, precum și acces la bilete pe site-ul evenimentului, www.vinlamunte.ro.