Concurs de vinuriȘtiri

Republica Moldova a surclasat Italia și Spania la concursul vinurilor spumante ”Effervescents du Monde”

Foto: Wine of Moldova

Republica Moldova continuă să se mențină în topul țărilor cu cele mai bune vinuri! Producătorii de vin de peste Prut au obținut 7 medalii, dintre care 4 de aur și 3 de argint la un prestigios concurs dedicat vinurilor spumante care s-a desfășurat în Franța, în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie 2021, ”Effervescents du Monde”.

Performanța Republicii Moldova este menționată într-un mesaj pe pagina de Facebook ”Wine of Moldova”, în care este menționat că a devansat țări precum Italia sau Spania cu vinurile prezentate în concurs și reunite sub brandul vinicol de țară ”Vinul Moldovei. O legendă vie”.

Medaliile de aur au fost împărțite între Purcari Wines și Combinatul de Vinuri ”Cricova” S.A., iar medaliile de argint au fost obținute de de Rădăcini, Chateau Vartely și Maurt.

”Spumantele autohtone continuă să strălucească la competițiile internaționale! Republica Moldova a obținut 7 medalii, dintre care 4 de aur, număr record și 3 de argint în cadrul celei de-a 19-a ediție a celui mai important concurs, dedicat vinurilor spumante ”Effervescents du Monde”. Rezultatul înregistrat de vinurile reunite sub brandul vinicol de țară ”Vinul Moldovei. O legendă vie” este remarcabil în condițiile în care țara noastră a reușit să devanseze Italia și Spania – țări cu tradiții vinicole – la capitolul medalii, fiind plasată pe locul II după numărul de medalii de aur. ”Effervescents du Monde” s-a desfășurat în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie 2021 în regiunea viticolă Burgundia din Franța.

Cele 4 medaliile de aur au fost împărțite de Purcari Wines și Combinatul de Vinuri ”CRICOVA” S.A. pentru spumantele:

  • Cuvée de Purcari Alb Brut (Purcari), inclus în top 10 cele mai bune spumante ale „concursului Effevescents du Monde”
  • Grand Cuvée de Purcari Extra Brut 2016 (Purcari)
  • Grand Cuvée de Purcari Extra Brut 2017 (Purcari)
  • Cricova Clasic Brut ( Cricova)

3 medalii de argint au fost obținute de Radacini, Chateau Vartely și Maurt

  • Vero di Moscato, Rose Dulce ( Rădăcini)
  • Chateau Vartely, Brut Alb 2018 ( Chateau Vartely)
  • Bacio di Bolle – Grand Cuvee, Brut Alb ( Maurt)

La această ediție, Republica Moldova a concurat cu 24 de mostre de vinuri spumante de la 13 vinării, participarea cărora a fost posibilă datorită suportului financiar și logistic, oferit de Oficiul Național al Viei și Vinului. În total, la ”Effervescents du Monde – 2021” au participat 18 țări și au fost oferite 52 medalii de aur și 107 de argint. Felicitări tuturor producătorilor!”, este finalul mesajului postat pe pagina de Facebook ”Wine of Moldova”.