Știri

Eticheta electronică pentru vinuri. Platformă lansată la nivel european pentru acest serviciu

Etichetă electronică pentru vinuri (foto: agri.bg)

La nivel european se fac pași importanți pentru introducerea etichetei electronice la vinuri și băuturi spirtoase. Se pare că aceasta va fi în curând o cerință obligatorie pe eticheta sticlelor, așa că deja au apărut platforme care să faciliteze producătorilor această informare suplimentară.

Fiecare producător de vin sau băuturi spirtoase poate oferi clienților o descriere detaliată a produsului lor, inclusiv ingrediente și valoare nutritivă. Acest lucru se va face prin intermediul platformei online U-LABEL, care a fost prezentată oficial pe 30 septembrie, anunță Agri.bg.

Reforma Politicii Agricole Comune (PAC) prevede ca furnizarea acestor informații să devină obligatorie. Acest lucru se poate face prin intermediul acestei platforme sau prin altă

Această așa-numită etichetare digitală va satisface transparența căutată de consumatori cu privire la produsele pe care le consumă. Scopul este de a extinde informațiile de pe eticheta de hârtie fără a le modifica.

Instrumentul este multilingv și va fi introdus cu mai mult de doi ani înainte ca noile norme UE de etichetare să devină o obligație pentru producătorii de vin.

Platforma va fi disponibilă de la 1 noiembrie anul acesta printr-un abonament anual începând de la 250 de euro pentru master plan. Industria solicită CE să stabilească standarde pentru etichetarea digitală pentru a completa informațiile de pe ambalaj cu ceea ce caută consumatorii.