IMPORTANTȘtiri

Producția de vinuri nobile românești, mai mică cu 7% în 2020 față de 2019

Producția de vinuri nobile românești, mai mică cu 7% în 2020 față de 2019! Potrivit statisticilor întocmite pentru anul 2020, producţia de vinuri nobile româneşti a înregistrat o scădere de aproximativ 7%, comparativ cu anul 2019, totalizând 3,6 milioane de hectolitri. La nivel mondial, experţii estimează producţii sub media ultimilor 5 ani.

Printre factorii care au condus la scăderea producției de vinuri nobile în România s-au numărat condiţiile meteorologice neprietenoase și schimbările de temperatură, cu care s-au confruntat viticultorii.

Se pare însă că nu numai România a înregistrat o scădere în ceea ce privește producția de vinuri nobile. Și Grecia s-a confruntat cu o scădere de 2% în anul 2020 a producției, ajungând la 2 milioane de hectolitri de vin nobil.

Cele două producţii date ca exemplu, raportate la media ultimilor 5 ani, arată că în România, producţia de vinuri nobile a scăzut cu 12%, în vreme ce în Grecia, scăderea este de 17%.

Producţii scăzute s-au raportat către Organizația Internațională a Viei și Vinului (OIV) și din America de Sud, nu doar din Uniunea Europeană.

La nivel global, producţia de vinuri nobile a anului 2020 a rămas sub media ultimilor cinci ani.

Reprezentanţii OIV susţin că anul 2020 a fost al doilea an consecutiv în care au fost înregistrate la nivel mondial scăderi ale producţiei de vinuri nobile.