Știri

Ion Luca, fondatorul Carpe Diem Wines, este propus ministru al Agriculturii în Republica Moldova

Un specialist în viticultură, nominalizat să preia conducerea ministerului Agriculturii în Republica Moldova! Ion Luca, un vinificator cu peste 15 ani de experiență în vinificație și managementul proiectelor agricole, este candidatul înaintat de guvernul Natalia Gavrilița, din Republica Moldova, pentru funcția de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Ion Luca este, din 2010, fondator al Casei Vinicole Luca și Carpe Diem Wines. De asemenea, este cofondator și membru al Asociației Micilor Producători de Vin din Moldova, iar timp de 7 ani a deținut și funcția de Președinte al Asociației.

Din 2015, este parte a grupurilor de experți în jurizarea concursurilor internaționale de vinificație precum “Berliner Wine Trophy”, “Asia Wine Trophy”, “International Wine Grand Challenge” și altele.

În ceea ce privește studiile pe care le-a urmat, acesta este absolvent al facultății de Relații Economice Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice, deține un master în administrarea afacerilor, și este absolvent al școlii doctorale de la Universitatea Tehnică din Moldova.