EvenimenteȘtiri

Crama ”La Salina” și-a deschis un magazin de prezentare a vinurilor în Cluj-Napoca

Foto: zcj.ro

Crama ”La Salina” a inaugurat un magazin de prezentare în municipiul Cluj Napoca. Investiția a fost demarată încă de anul trecut, însă a fost dată în funcțiune la începutul lui 2021.

Pandemia nu a adus pagube în rândul tuturor producătorilor de vin. Unii au ținut să arate că munca poate aduce satisfacții chiar și în aceste vremuri. Un exemplu în acest sens sunt proprietarii singurei crame din județul Cluj, ”La Salina”, care au decis să înființeze un magazin de prezentare în complexul Central, din Cluj-Napoca.

Potrivit zcj.ro, aceștia au început să facă angajări pentru noua unitate încă de la sfârșitul anului 2020, însă au dat-o în funcțiune la începutul acestui an.

”La Salina” este singura cramă din județul Cluj, cu o podgorie ce se întinde pe 50 de hectare, situată în apropierea Salinei Turda. Zona este una cu tradiție seculară în viticultură, în special pentru vinurile albe.

Foto: zcj.ro

Totodată, vinurile sunt comercializate sub brandul ISSA, ca un omagiu adus tradițiilor viticole formate aici încă din perioada Imperiului Roman, când localitatea purta numele Potaissa.

Crama face parte dintr-un complex cu restaurant, pensiune și centru de călărie. Podgoria este situată pe Dealurile Durgău, zonă cu tradiție seculară în viticultură.

Crama La Salina avea în 2019 afaceri de 5,1 milioane de lei.

Asociații, care au înființat crama de la Turda și-au dezvoltat afacerile, în ultimii ani, și printr-o livadă de mere bio în localitatea Dragu, din județul Sălaj. Producătorii au estimat, pentru anul 2020, o producție de 1.000 de tone pe cele 16 hectare intrate integral pe rod. Merele sunt comercializate în lanțurile comerciale Auchan, Mega Image, iar sucul ecologic este produs sub brandul MarrRevolution.