EvenimenteȘtiri

Concursul Național Vin Bag-in-Box 2021. Data limită pentru înscrieri – 5 februarie

Concursul Național Vin Bag-in-Box, la cea de-a V-a ediție! Pentru al cincilea an consecutiv, AZOC-STAR SRL organizează Concursul Național Vin Bag-in-Box. Acesta va avea loc în Bucureşti, pe strada Monetariei, nr. 3, la restaurantul LA MAMA – Muzeul Național al Țăranului Român, în data de 16 februarie 2021. Termenul limită de înscriere în concurs este 5 februarie 2021, iar probele se primesc până pe 12 februarie 2021.

Organizatorii subliniază faptul că acest concurs va fi organizat conform tuturor condițiilor legale de prevenire și răspândire a pandemiei COVID-19.

Potrivit reprezentantului Smurfit Kappa Bag-in-Box, Cătălin Costiniuc, anul acesta vor fi peste 125 de probe în concurs. ”Remarcăm o constantă creștere a consumului de vin ambalat la bag-in-box, în special în această perioadă de pandemie, când restaurantele nu au funcționat la capacitate maximă, precum și îmbunătățirea constantă a calității vinului astfel ambalat”.

Vinurile câștigătoare vor primi distincții autoadezive ce se pot aplica pe exteriorul cutiilor, pentru evidențierea lor. Aceasta metodă validează vinurile apreciate de juriu în cadrul concursului și ajută comercianții și consumatorii în alegerea vinului românesc de calitate superioară ambalat în bag-in-box.

Obiectivul principal al concursului, conform lui Cătălin Costiniuc, este acela de a sprijini consumatorii de vin ambalat la bag-in-box atunci când doresc să aleagă un vin certificat în mod obiectiv de specialiști din lumea vinului și degustători recunoscuți, din România, precum și de promovare pe piața europeană a vinurilor românești ambalate în bag-in-box.

Concursul Național Vin Bag-in-Box beneficiază de sprijinul companiei franceze Smurfit Kappa Bag-in-Box, a filialei italiene Smurfit Kappa Bag-in-Box Vitop și este organizat după modelul celui mai mare concurs de vinuri de profil din lume – Concours International Wine In Box din Franța.

În urma evaluărilor la Concursul Național Vin Bag-in-Box, organizatorul va oferi 33 diplome (distincții) în funcţie de cel mai mare punctaj atribuit de juriu. Dintre acestea, va selecta 10 vinuri și le va înscrie la „Concours International Wine In Box”, de la Toulouse, Franta – www.best-wine-in box.com, care va avea loc în ziua de 02 aprilie 2021.

De asemenea, tot ca o recompensă pentru obținerea unui punctaj mare la concurs, organizatorul va înscrie toate vinurile care au primit distincții la „International Wine Contest Bucharest – VINARIUM”, www.iwcb.ro, care va avea loc în perioada de 27- 30 mai 2021, iar Cătălin Paduraru, președinte „International Wine Contest Bucharest – VINARIUM”, va selecta 3 vinuri dintre cele care au primit distincție si le va face o recenzie în publicația ZIARUL FINANCIAR, la rubrica «Ce vinuri bem în acest weekend».

În cadrul Concursului Național Vin Bag-in-Box vor fi două jurii:

– juriul 1 va avea trei comisii, care vor analiza toate vinurile înscrise în concurs și vor desemna câștigătorii distincției Cel mai bun vin ambalat în Bag-in-Box (27 vinuri) și Cel mai bun vin ambalat în Bag-in-Box – Medalia de Aur (3 vinuri). Acesta este constituit din oenologi, membri ADAR, certificaţi WSET, somelieri, bloggeri, jurnalişti, producători și comercianți de vin

– juriul 2 va desemna câștigătorii distincției Cel mai popular vin ambalat în Bag-in-Box (3 vinuri). Acesta este constituit din consumatori și pasionaţi de vin.

AZOC-STAR SRL este partener oficial unic și exclusiv pentru Europa de Est (Bulgaria, Georgia, Moldova și România) al Diviziei Smurfit Kappa Bag-in-Box, cu sediul central în localitatea Epernay din Franța.