Fără categorieIMPORTANTPodgoriiȘtiri

APIA: Ultimele plăți din acest an pentru producătorii de vin din România

Ultimele plăți APIA pentru sprijinirea producătorilor de vin din România. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează ce sume de bani au fost plătite către viticultori până astăzi, marți – 22 decembrie 2020, atât în ceea ce privește schema de ajutor de stat pentru susținerea activității producătorilor din sectorul vitivinicol în contextul crizei COVID-19, cât și în ceea ce privește sprijinul financiar aferent măsurii de distilare a vinului în situații de criză.

Ajutor pe suprafața cu viță de vie pentru 913 beneficiari

Potrivit unui comunicat de presă al APIA, pentru schema de ajutor de stat pentru susținerea activității producătorilor din sectorul vitivinicol în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19 s-au depus 913 cereri de plată, iar suma plătită este în valoare de 45.892.518 lei.

Așa cum SUPERVINURI.RO a anunțat într-un articol anterior, pentru această schemă de sprijin, plătită din bugetul de stat, au fost înregistrate în baza de date APIA un număr de 913 de cereri cu o suprafață eligibilă la plată de 18.837,36 ha.

Câți bani au intrat în conturile viticultorilor din fonduri europene

De asemenea, pentru sprijinul financiar aferent măsurii de distilare a vinului în situații de criză, acordat din Fondul European din Garantare Agricolă, s-au depus 24 cereri de plată, iar suma plătită este în valoare de 19.103.212 euro.