ȘtiriVinuri

Producția de vin a Franței în 2020, mai mare decât cea din anul anterior!

Producția de vin a Franței, mai mare în 2020 față de anul trecut! Ministerul Agriculturii din Franţa a revizuit în creştere estimările privind producţia de vin din acest an, apreciind că ploile din timpul recoltării strugurilor în regiunea Charentes au majorat volumele de producţie.

Producţia totală de vin se va situa în acest an la 44,7 milioane hectolitri, a previzionat săptămâna trecută Ministerul Agriculturii din Franţa, după ce în octombrie estima 44,1 milioane hectolitri. În septembrie, ploile din Charentes, regiunea din vestul ţării celebră pentru brandul său de coniac, au ajutat la majorarea recoltei de struguri, scrie Agerpres.

Producția de vin a Franței în 2020: circa 44,7 milioane de hectolitri

O producţie de 44,7 milioane de hectolitri ar reprezenta o creştere cu 6% faţă de nivelul de anul trecut şi un avans de 1% faţă de media din ultimii cinci ani, precizează autorităţile de la Paris.

Dar efectele secetei din această vară a determinat Ministerul Agriculturii din Franţa să reducă estimările pentru regiunea Bordeaux, unde producţia de vin ar urma să fie cu 9% sub media din ultimii cinci ani.

În zona Champagne producţia ar urma să fie uşor mai ridicată decât prognoza anterioară, deşi producţia totală pentru regiune ar urma să fie cu 20% sub media din ultimii cinci ani, reflectând decizia producătorilor de a colecta mai puţini struguri, pentru a contracara impactul crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19).

Conform estimărilor preliminare publicate luna trecută de Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului (OIV), producţia de vin la nivel global va rămâne sub media din ultimii cinci ani, afectată de volumele reduse din America de Sud şi Uniunea Europeană. Astfel, producţia mondială de vin se va situa în acest an între 253,9 şi 262,2 milioane hectolitri, punctul de mijloc al acestui interval fiind 258 milioane hectolitri.

Potrivit acestor previziuni, 2020 va fi al doilea an consecutiv în care producţia mondială de vin va fi sub media multianuală, după ce în 2018 a urcat la un nivel record de 294 milioane hectolitri.

OIV prognozează că Uniunea Europeană, regiune ce include şi primii trei producători mondiali de vin, Italia, Franţa şi Spania, va înregistra în acest an un volum al producţiei de 159 milioane de hectolitri, cu aproximativ 5% mai mare decât în 2019 dar cu toate acestea sub media multianuală.