PodgoriiȘtiri

Butași și sticle personalizate – oferta 1000 de Chipuri pentru pasionații de viticultură și vin!

Crama 1000 de Chipuri din Dealu Mare, județul Prahova, derulează în această toamnă o campanie inedită prin care pasionații de viticultură și vin pot cumpăra, timp de un an, propriul sau proprii butași de viță de vie din care, anul viitor, vor primi vinuri personalizate. Butașii vor purta numele proprietarilor, iar sticlele de vin vor avea, de asemenea, etichete personalizate.

Campania ”Vinul tău din via ta” se adresează celor care își doresc propriul vin de calitate. ”Fă-ți vinul tău din via ta! La 1000 de Chipuri poți să ai via ta și vinul din strugurii tăi, în sticle personalizate cu numele tău. Alege butașii de viță de vie, iar noi ne ocupăm de restul!”, este deschiderea prezentării cu care crama prahoveană speră să câștige noi clienți în pandemie.

Prin intermediul site-ului, clienții îți pot alege butașii care le vor purta numele timp de un an. ”Îți vom trimite o poză cu butașii personalizați și vei putea să-i îngrijești și să-i culegi împreună cu noi. E ca și cum ai avea via ta personală – dar administrată la standardul de calitate 1000 de Chipuri! Butașii îți vor purta numele pentru un an, sau atâta timp cât vei reînnoi anual achiziția”, arată reprezentanții 1000 de Chipuri.

Foto: stirileprotv.ro

Prețul unui butaș este de 240 de lei pe an

Prețul unui butaș este de 240 de lei, sumă pentru care, la final, clientul primește, la fiecare butaș, 6 sticle de vin din soiul ales, personalizate cu numele indicat. De exemplu: Ion Popescu, Familia Stan, Compania XYZ, Echipa anului 2020, etc. Dat fiind că vinul e produs din recolta anului curent, acesta va fi gata începând cu luna martie pentru vinul alb ori rose și august pentru vinul roșu.

Acces la lucrările în vie și producerea vinului

”Dacă ești pasionat de vinificație, ești invitat să participi la tot procesul, de la lucrările în vie la crearea vinului și îmbuteliere. Vei avea acces la degustări en primeur și „zile deschise” organizate periodic. Vei dobândi experiență directă și know-how de la experții noștri la 1000 de Chipuri. În plus, de la 2 butași în sus ai acces la un expert care te poți consulta”, mai arată specialiștii din Dealul Mare.

Foto: stirileprotv.ro

La fiecare butaș se oferă și o degustare gratis pentru 2 persoane la cramă la Urlați sau în winebarurile 1000 de Chipuri din București. ”Ca să fie răsfățul complet, îți oferim o reducere de 20% la cazare în timpul săptămânii în pensiunea noastră chiar la crama din Urlați”, se mai arată în oferta celor de la 1000 de Chipuri.

Podgoria are 63 de hectare în Dealu Mare

Via din care sunt produși strugurii 1000 de Chipuri este situată în Dealu Mare, iar plantarea ei a început în 2007. Primii butași au fost plantați în podgoria Finţeşti-Naeni, iar în anii urmatori, s-au plantat suprafeţe care însumează astăzi 63 de hectare, cu următoarele soiuri: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz (Syrah), Cabernet Franc, Fetească Neagră, Fetească Albă, Chardonnay, Riesling Italian, Sauvignon Blanc, Tămâioasă Românească.

Densitatea la plantare a fost de 4.545 plante hectar, cu spațiu între rânduri de 2,2 metri distanță, iar între plante pe rând de 1 metru. Suprafețele plantate cu Fetească Neagră și Tămâioasă au o desitate mai mică – distanța între plante este de 1,1 metri. Forma de cultura – Guyot simplu, care asigura o producție limitată. În funcție de soi, la podgoria 1000 de Chipuri se recoltează între 3 și 6 tone de struguri la hectar. Proportia soiurilor este 75 % soiuri roșii și 25 % albe.