ȘtiriVinuri

Parlamentul European despre etichetarea vinului: Lista ingredientelor și valoarea energetică, obligatorii

Parlamentul European a acordat un vot final pentru noua Politică Agricolă Comună care vine şi cu reguli clare privind obligaţiile de etichetare pentru vin. Eurodeputaţii au decis că pe eticheta fiecărei sticle de vin trebuie să fie incluse ingredientele, dar şi o declaraţie nutriţională sau măcar aportul de calorii pe care îl oferă conţinutul.

Etichetele vinului ar trebui să includă declarația nutrițională a produsului sau cel puțin valoarea energetică a acestuia, precum și lista ingredientelor sau legătura directă cu locul în care lista poate fi găsită, se arată în textul aprobat vineri, 23 octombrie, de către eurodeputaţi.

Noua PAC nu este încă în vigoare, iar deciziile din Parlamentul European și cele din Consiliul AGRIFISH al miniștrilor de agricultură din UE vor fi supuse unui trialog între Consiliul European, Comisia Europeană și Parlamentul European pentru a se ajunge la o formă finală.

Noua PAC ar urma să intre în vigoare începând cu 2022, după ce anul 2021 va fi unul de tranziție în care se păstrează normele în vigoare în prezent.