Concurs de vinuriȘtiriVinuri

Concurs BASF – Cea mai frumoasă etichetă: Sauvignon Blanc 2019 – PANDORA Stories, Vitisim Cotești

Cea mai frumoasă etichetă de vin din România! Un titlu ce revine sticlei de vin Sauvignon Blanc din 2019 – PANDORA Stories, de la Crama Vitisim Cotești – județul Vrancea. Competiția de etichete a fost organizat de compania BASF Agro România, în cadrul concursului anual ”Povești cu vinuri românești”, iar votul pentru cea mai frumoasă etichetă au fost exprimate online, prin like în galeria de etichete publicată pe pagina oficială a companiei.

”Mulțumim pentru toate voturile exprimate în competiția pentru *Cea mai frumoasă etichetă*. Împreună, ați format un juriu de 3015 membri! Eticheta câștigătoare aparține vinului alb sec Sauvignon Blanc din 2019 – PANDORA Stories, crama Cotești. Felicitări!”, au anunțat în această seară oficialii companiei BASF Agro România.

Despre vinul câștigător, producătorul a precizat: ”Vitisim Cotești – Este primul vin alb din portofoliul cramei. Vinul se remarcă printr-o simfonie de arome de flori de soc, ananas și pomelo. Notele exotice se împletesc fin cu iz-ul de fân proaspăt cosit și ardei verde, punând astfel în evidență potențialul și terroir-ul Podgoriei Cotești”.

Pandora Stories, Sauvignon Blanc, 2019, SC Vitisim Cotești SRL este un vin premiat anul acesta cu medalia de aur la Concursul IWCB Vinarium.

Dorel Simiz, proprietarul Vitisim Cotești

Vitisim Cotești este o afacere cu vinuri deținută de Dorel Simiz, unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din Vrancea și unul dintre cei mai mari jucători de pe piața de textile din România. Dorel Simiz deține și fabrica Pandora Prod, un business de 177 de milioane de lei în 2018, cifră de afaceri realizată prin  fabrica de textile în Focșani – 500 de angajați, și cea deținută în Tecuci – 900 de angajați.

Crama de la Cotești are o suprafață de 33 hectare de vie, cu potențial de 50 hectare. Sunt suprafețe plantate cu Sauvignon Blanc, Fetească Neagră, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir. Pentru viitor vor fi plantări de Tămâioasă Românească și Chardonnay. Gama Pandora Stories este prima lansată pe piață de Vitisim Cotești, un business cu vinuri ce și-a propus de la început să fie o cramă boutique.

”Povești cu vinuri românești” – Marea Finală 2020

Tot astăzi, la Sinaia, a avut loc și Marea Finală a concursului anual ”Povești cu vinuri românești”, organizat de compania BASF. Vom reveni cu rezultatele vinurilor care au reușit să impresioneze cel mai mai mult juriul format din specialiști.