Concurs de vinuriIMPORTANTSoluții BASF

BASF desemnează vinurile câștigătoare în concursul național “Povești cu vinuri românești”

27 de vinuri urmează să fie jurizate în marea finală a concursului național “Povești cu vinuri românești”, organizat pentru a cincea oară de compania BASF Agricultural Solutions. Din motive de siguranță, ceremonia se va desfășura în cadru restrâns, la Sinaia.

În premieră, cea mai frumoasă etichetă de sticlă de vin va fi aleasă prin vot popular pe pagina de Facebook a companiei BASF, într-un concurs dedicat. Orice iubitor de vin și de frumos e invitat să acceseze postarea de concurs și să voteze dând like-uri etichetelor preferate în perioada 21 – 27 octombrie. Cei care votează pot câștiga un tirbușon electric, iar cel care câștigă concursul de etichete va fi premiat în cadrul galei de pe 28 octombrie.

Concursul național “Povești cu vinuri românești” le e adresat viticultorilor mici și mijlocii, cu o suprafață cultivată mai mică de 100 de hectare. Aceștia au putut înscrie probe de vin nu mai vechi de anul 2017 în cele 3 etape regionale desfășurate în primăvară în Moldova, urmată de Munteania, Oltenia și Dobrogea, respectiv Transilvania și Banat.

Evaluarea e realizată de degustătorii experți ai Asociației Degustătorilor Autorizați din România (ADAR), care utilizează normele sistemului internațional de evaluare stabilite de Organizația Internațională a Viei și Vinului (OIVV), cele aplicate la toate concursurile internaționale de vinuri.

În finală vor fi desemnați 3 mari câștigători, fiecare într-o altă categorie: vinuri roșii, roze sau albe. Aceștia vor putea opta pentru premiul acordat: fie un utilaj pentru aplicarea tratamentelor la vița de vie, fie un pachet cu produse BASF pentru protecția viței de vie – Soriale®, Delan® Pro, Cantus®, Sercadis®, Vivando®. De asemenea, alte premii vor fi oferite de partenerii galei.