Fără categorieȘtiri

Vinul vrac – la control! Direcția Agricolă Iași a trimis la laborator 37 de probe

Controale în domeniul vânzării vinului, în județul Iași! Inspectorii din cadrul Direcției Agricole Iași au efectuat ample verificări la comercianții care comercializează vinuri vrac.

Controalele au făcut parte dintr-o acțiune care a mai vizat și magazinele unde se comercializează îngrășăminte, în domeniul ecologic sau în industria alimentară, zootehnie și depozitele de cereale, potrivit bzi.ro.

Ca urmare a verificărilor nu au fost descoperite nereguli, potrivit Direcției Agricole Iași.

Oamenii legii au recoltat 37 de probe de vin vrac pe care le-au trimis la laborator pentru a fi verificate. Rezultatele la aceste probe au arătat că vinurile pot fi consumate.

Totodată, inspectorii în agricultură au verificat și documentele deținute de operatorii economici vrac, dar și condițiile de comercializare a acestor produse.

Numărul controalelor efectuate de Direcția Agricolă Iași la operatorii economici s-a redus la jumătate din cauza pandemiei de COVID-19. Dacă aceste controale erau efectuate frecvent, mai ales pe timpul verii, inspectorii le-au reluat în această perioadă. Au fost verificate atestatele de producător, documentele privind proveniența mărfii, etichetarea produselor sau depozitarea.