ȘtiriVinuri

Celebrul dirijor Nicolae Botgros a lansat primele vinuri care îi poartă numele!

Vinurile lui Nicolae Botgros, lansate oficial! Maestrul Nicolae Botgros, violonist și dirijor al Orchestrei de Muzică Populară „Lăutarii”, a anunțat sâmbătă, 3 octombrie, că pe piața din Republica Moldova și din România vor fi disponibile două sortimente de vinuri din colecția „Vița lui Botgros”. Postarea a coincis cu sărbătorirea celei de-a XIX-a ediții a Zilei Naționale a Vinului din Republica Moldova.

Într-o postare de pe o rețea de socializare, artistul a mărturisit că speră din tot sufletul ca vinurile din colecția „Vița lui Botgros” să ajungă pe culmile atinse de Orchestra Națională „Lăutarii”.

„În toate momentele vieții, omul caută să-și liniștească propriile nevoi sufletești, pe care uneori le descoperă mai târziu, iar altă dată, reușește să le țină în secret ani la rând, chiar și de cei mai apropiați oameni. Deși pasiunea mea pentru arta vinicolă am descoperit-o mulți ani în urmă, niciodată nu m-am aventurat să vorbesc despre acest lucru, pentru că asta m-ar fi pus în situația de a reacționa și de a lua decizii. Astăzi, m-am gândit că aș putea să vă povestesc despre activitatea pe care nu risc să o cataloghez ca fiind doar un hobby, pentru că am muncit enorm de mult și cu foarte mult entuziasm alături de cei mai devotați specialiști de la Vinăria din Vale.

Pentru că, în acest weekend, sărbătorim cea de-a XIX-a editție a Zilei Naționale a Vinului și pentru că, în curând, în Republica Moldova, de fapt, în tot spațiul românesc, va apărea colecția mea de vis, colecția de vinuri “Vița lui Botgros”. La mulți ani tuturor celor care sărbătoresc frumos Ziua Vinului, felicitări celor care au reușit să aducă la nivel de prestigiu vinurile Republicii Moldova”, a scris pe Facebook Nicolae Botgros.

Vinăria din Vale a început cu măiestria bunicului Ilie

„Vinăria din Vale este, întâi de toate, o familie care are valori, tradiții și apreciere pentru lucrurile bine făcute, dragostea pentru vinificație transmițându-se din generație în generație”, scriu vinificatorii pe pagina lor de internet.

Această pasiune a început cu bunicul Ilie, care a fost un albinar și vinificator artizanal desăvârșit în Lunca Prutului de Jos. El avea o mică vie în spatele grădinii și, în fiecare toamnă, producea vin cu zelul mâinilor și al sufletului său, pentru a-l împărtăși modest cu prietenii și familia sa. Tocmai acolo, în sudul Moldovei, locul cu tradiții centenare, a prins rădăcini Vinăria din Vale.

Măiestria bunicului Ilie a fost preluată, cu dăruire de sine și perseverență, de noua generația a Davideștilor, care continuă îndeletnicirea strămoșilor săi, creând vinuri ireproșabile. Pentru că un vin bine făcut te face să revii – la origini, la adevăr, la ceea ce ne face mai buni.