CrameȘtiri

Villa Vinea investește 250.000 de euro în echipamente și depozit. Proiect de extindere a cramei cu 25%!

Crama transilvăneană Villa Vinea investește în continuare în dezvoltare – însemnând achiziția de echipamente și utilaje, modernizarea unui depozit propriu, precum și în extinderea cramei, potrivit directorului general al producatorului de vin Mircea Matei. 

Acesta a detaliat planurile de investiții în următoarea perioadă, așa cum declara într-un interviu precedent:  “Având în vedere că Villa Vinèa e un brand solid, cu consumatori fideli, care apreciază constanța în calitate a vinurilor noastre, strategia noastră a fost să continuăm planurile de investiții. Prin urmare, în prezent, lucrăm pentru accesarea unor fonduri de dezvoltare pentru extinderea cramei și achiziționarea de noi echipamente, derulate prin APIA.” 

Astfel, crama din Târgu Mureș lucrează la un program de investiții în valoare de 200.000 de euro –  cu fonduri disponibile prin APIA – 60% din sumă subvenționată – pentru achiziția de butoaie, tancuri de inox și a unui motostivuitor.

Cu fonduri proprii – circa 50.000 euro – , se vor achiziționa utilaje pentru vie și se va moderniza un depozit propriu, care se va folosi pentru maturarea vinurilor roșii și a spumantelor. 

Potrivit lui Mircea Matei, producatorul de vin din Târgu Mureș lucrează și la un proiect de extindere  cu 25% acramei, până în anul 2021.

Iar pentru anul viitor, este luat în considerare și un proiect de reconversie a viei, desfășurat tot prin APIA, astfel încât să fie replantate circa 5 hectare de teren cu soiurile Fetească Regală și Fetească Albă, pentru export, unde există cerere de soiuri autohtone. În prezent, acest proiect este la stadiul de selecție a ofertelor și de redactare a proiectului de finanțare.

Villa Vinea are o suprafață de 70 de hectare, pe care sunt cultivate soiuri locale și internaționale de struguri – Fetească Regală, Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Riesling, Gewürztraminer, Fetească Neagră, Pinot Noir, Merlot, Kerner.