ȘtiriVinuri

S-a lansat Vinul Muzeului Țăranului: o colaborare Villa Vinea – Muzeul Țăranului Român!

Mircea Matei, Villa Vinèa, alături de Adriana Popescu (SUPERVINURI.RO), la lansarea Vinului Muzeul Țăranului

Crama transilvăneană Villa Vinèa și Muzeul Național al Țăranului Român au lansat, ieri, miercuri – 23 septembrie, Vinul Muzeului Țăranului – în trei variante: Fetească Regală 2018, Rosé Pinot Noir 2019, Fetească Neagră 2018. Acestea se pot cumpăra de la Galeria de Artă a Țăranului, magazinul de suveniruri al muzeului.

“Am căutat, mulți ani de zile, un vin potrivit pentru a deveni Vinul Muzeului Țăranului. Evident, prima cerință a fost să fie unul de calitate superioară. În plus, ne-am dorit să provină dintr-o podgorie cu un grad înalt de notorietate și apreciere și să se ridice la standardele vizitatorilor noștri – oameni care apreciază cultura noastră națională și lucrul bine făcut. Mă bucur că am găsit cel mai bun partener, crama Villa Vinèa, acest promotor al vinului transilvănean, și sper că Vinul Muzeului Țăranului se va bucura de succes”, a spus aseară, la lansare,  Virgil Ștefan Nițulescu, director MNȚR. 

Pentru a susține cultura și activitățile artistice comunității locale, crama Villa Vinèa donează Teatrului Național Târgu-Mureș câte 2 lei, din prețul fiecărei sticle vândute în asociere cu Muzeul Țăranului Român.

Pinot Noir, Fetească Regală și Fetească Neagră, pentru vizitatorii MNȚR

Iată și descrierile celor trei vinuri:   

  • Villa Vinèa Rosé, 2019 – medaliat cu aur, în cadrul International Wine Contest Bucharest 2020. Acesta este un Pinot Noir 100%, un vin corpolent, cu arome intense, un nas de fructe roșii de pădure și o culoare roz pal. Are o aciditate medie și un gust fructat, de citrice, căpșune, cu ușoare nuanțe de mango. Postgustul are o prospețime în care se simt arome de cireșe de mai, ierburi mediteraneene condimentate, noteminerale.
  • Villa Vinèa Fetească Regală, 2018 este un vin de un galben pai, foarte deschis, cu un nas bine integrat și o mineralitate caracteristică terroir-ului Târnavei Mici. Nasul este delicat, un amestec de fructe albe, de câmp, citrice verzi și iarbă proaspăt cosită. Gustul aduce în prim plan mere și lămâi verzi, cârcei de viță-de-vie, toate urmate de ușoare nuanțe de mentol. Postgustul este proaspăt și răcoritor, cu o ușoară astringență și note amărui, elegante, de grapefruit copt.
  • Villa Vinèa Fetească Neagră, 2018 este un vin rubiniu deschis, în al cărui nas se simt, în primul rând, fructele roșii și, într-un mod discret, în plan secundar, lemnul de stejar. Gustul este unul de cireșe, vișinată și magiun de prune, cu aluzii subtile de ciocolată neagră și vanilie. Postgustul este proaspăt, bogat în fructe roșii de pădure.

“La Villa Vinèa, creăm vinuri de calitate, care să reprezinte cu mândrie și eleganță cultura locală și terroir-ul Târnavei Mici. Ne bucurăm că etichetele noastre sunt acum disponibile în magazinul de suveniruri al MȚR și sperăm ca vizitatorii din România și din alte țări – turiștii și expații ce trec pragul acestei frumoase instituții – să ia cu ei mostre ale pasiunii noastre pentru calitate și oenologie. Prin astfel de proiecte, realizate cu consecvență, consider că vom reuși, treptat, să ne poziționăm țara drept un producător relevant și apreciat, de vinuri de calitate”, a precizat Mircea Matei, Director General al Villa Vinèa.

Crama Villa Vinèa a fost fondată în 2004, în Valea Târnavelor, de Heiner Oberrauch, proprietarul Salewa Group, care include branduri precum Oberalp, Salewa Sport, Pomoca, Wild Country etc. Crama deține de 70 de hectare, pe care sunt cultivate soiuri locale și internaționale – Sauvignon Blanc, Riesling, Gewürztraminer, Pinot Noir, Merlot și Kerner – și produce 20 de vinuri, grupate în 3 game: Premium, Selection și Classic.