Concurs de vinuriCrameFără categorieȘtiriVinuri

DECANTER 2020: România – două medalii de aur, 117 distincții în total! Rezultat istoric pentru Republica Moldova!

Foto: Decanter.com

Două vinuri românești au obținut Medalii de Aur la prestigioasa competiție Decanter World Wine Awards 2020, la care au fost înscrise 16.518  vinuri din 56 de țări din toată lumea, evaluate timp de aproape o lună de 116 jurați, inclusiv 37 Masters of Wine și Master Sommeliers.

Cele două vinuri românești medaliate cu aur, care au obținut 95 din 100 de puncte, sunt: Wildflower Pinot Grigio 2019 – Cramele Recaș și Riesling 2005 – Jidvei.

“Chiar dacă piața britanică este una delicată, prin prisma Brexitului, atenția pe care i-o acordăm este una mare, fiind un reper pentru industrie. Ne bucurăm că aprecierea vinurilor noastre este la un înalt nivel, obținând un record al distincțiilor pentru vinurile noastre în acest an”, a declarat pentru SUPERVINURI.RO, Ciprian Roșca, Director Comercial Cramele Recaș.

Alte 24 de vinuri românești au primit argint, 65 bronz și 26 mențiune. Astfel, vinurile din țara noastră au fost recompensate în total cu 117 distincții. Lista întreagă poate fi consultată aici.

Două vinuri din Republica Moldova au obținut cea mai înaltă distincție Decanter – Best in Show: Viorica 2019 de Purcari și Asconi Sol Negru Cabernet Sauvignon Rose 2019. Ambele au acumulat un scor de 97 din 100 puncte, rezultat istoric pentru Moldova, scrie finewine.md. Doar 50 de vinuri din cele peste 16.000 înscrise au primit distincția  „Best of Show”.

România, lăudată printre țările din Europa de Est, Republica Moldova, numită „câștigător neașteptat”

Președintele regional pentru Europa de Nord, Centrală și de Est, Beth Willard, a comentat în comunicarea oficială a concursului: „Cred că există o îmbunătățire generală a calității în general, în principal pentru că vinurile sunt într-adevăr echilibrate și proaspete și prezintă un caracter varietal incredibil. Este cu adevărat minunat să vedem câteva roșii din Europa de Est, deci țări precum Moldova, România și Ungaria, arătând mult mai multă prospețime și stejar de foarte bună calitate. Vinurile sunt mult mai echilibrate, așa că am avut câteva vinuri deosebite din aceste regiuni.”

Republica Moldova a fost numită în comunicatul oficial Decanter drept un „câștigător neașteptat”.

Deasemenea, Traminer de Purcari 2019 a obținut Medalie de Platină, iar Negru de Purcari Limited Edition 2015, Rară Neagră de Purcari since 1827 și Ice Wine Riesling – Castel Mimi au obținut medalii de aur.  Alte 36 de vinuri din Moldova au luat medalii de argint.