Fără categoriePodgoriiȘtiri

Marii cultivatori de viță de vie din UE cer menținerea sistemului actual de autorizații pentru plantări!

Federaţia europeană a vinurilor de origine (EFOW), ce reuneşte marii producători mondiali de vin din Spania, Franţa, Italia şi Portugalia, cere menţinerea actualului sistem de autorizaţii pentru plantări de viţă de vie, într-o scrisoare adresată miniştrilor Agriculturii din cele patru ţări şi preşedinţiei germane a Consiliului European, potrivit economica.net, care preia Agerpres.

Sistemul ce reglementează dreptul de a înfiinţa plantaţii de vie şi volumele de vin produse anual este valabil până în 2030.

“Sistemul de reglementare a plantărilor de vie permite o politică coerentă de preţuri şi de calitate şi trebuie prelungit”, a declarat preşedintele sindicatului viticultorilor din Champagne, Maxime Toubart, într-o conferinţă de presă la Paris.

“Din moment ce marile puteri vitivinicole din lume solicită acest lucru, cel mai sigur, așa se va întâmpla. Este firesc ca o liberalizare să ducă la cantități mari și prețuri mici. România are voie, în momentul aceasta, să își crească suprafața de plantații cu 1% în fiecare an, ca și alte state UE. Nu pot spune că ne afectează sau că ne avantajează această măsură” , a declarat pentru SUPERVINURI.RO, Ovidiu Gheorghe, președintele Asociaţiei Companiilor de Distribuţie de Bunuri din România (ACDBR).