Fără categorieȘtiri

Alex Dima: ”Când cumpărați struguri sau vin de la oamenii locului, nu vă tocmiți!”

Îndemnul unui cunoscut om de televiziune pentru consumatorii de vin! Alex Dima, unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști de investigație din țara noastră, mărturisește într-o postare pe pagina sa de Facebook că provine dintr-o localitate recunoscută pentru podgoriile sale și că tocmai din acest motiv știe câtă trudă se află în spatele unui litru de vin, pentru care de cele mai multe ori oamenii nu plătesc prețul corect.

Alex Dima susține că de fiecare dată când cineva vrea să cumpere vin sau struguri ar trebui să se gândească la efortul depus de viticultor, la toate dățile în care a trebuit să treacă prin vie, până ca strugurii să ajungă să se coacă și apoi să îi transforme în vin.

”Amintiri din copilărie! La mine acasă, în Pietroasele, culesul e în toi. E un an bun. Iubesc momentul ăsta când oamenii își strâng recolta și sunt veseli, mulțumiți. În spatele fiecărui strugure este enorm de multă muncă. La fiecare butuc, viticultorul muncește de cel puțin 10 ori într-un. Tăiat, întins sârmă, cercuit, săpat, arat, stropit, ș.a. Așa că, data viitoare când mănânci un strugure sau bei un pahar cu vin, să te gândesti la tot acest efort, să-l vezi pe omul care tot trece pe lângă strugure și-i poartă grija”, este mesajul transmis pe pagina sa de Facebook de Alex Dima.

În încheiere, acesta îi sfătuiește pe iubitorii de vin și de struguri să nu se tocmească atunci când cumpără direct de la producători. ”Când cumpărați struguri sau vin de la oamenii locului, nu vă tocmiți! Prețul este oricum mult prea mic pentru cât muncesc acești oameni”, este sfatul jurnalistului.