CrameEvenimenteFără categorieȘtiriVinuri

O incursiune specială “Artă și vin”, la cramele Mierla Albă și Apogeum, sâmbătă, 5 septembrie

Proiectul de turism oenologic “Arta & vin” începe să prindă contur din ce în ce mai bine, aflându-se acum la cea de-a cincea excursie în Dealu Mare. Cât încă mai este frumos afară și ne mai putem bucura de călătorii,  Dealu Mare este o opțiune de luat în cosiderare de vizitat pentru iubitorii de vin. De data aceasta, organizatorii propun două vizite speciale – la noua crama artizanală Mierla Albă, care nu demult și-a deschis porțile și la Crama Apogeum, renumită pentru Feteasca Neagră aparte și vinificarea în amfore de ceramică.

Turul va cuprinde vizitarea cramelor și a podgoriilor, degustarea de vinuri, alături de platouri de mâncare rece, povești, informații despre traseul vinului de la strugure până la îmbuteliere și învechire și multe alte lucruri utile despre vin.

Plecarea se face din București la ora 08.00 (zona Piața Victoriei, Manufaktura – The Coffee Shop), cu destinația Conacul Bellu din Urlați, unde este expus un bogat patrimoniu de artă plastică și decorativă, etnografie, cărți rare în ediții de lux, mobilier din diverse epoci, icoane și arme din sec. XVIII-XIX.

În jurul orei 10:30, are loc plecarea spre Mierla Albă din Gura Vadului, unde se ajunge la ora 11:00. Deși crama este nouă, de anul acesta, cei 2 coproprietari, care sunt și oenologii cramei, au o vastă experiență în domeniu. Răzvan Macici a decis să revină în țară după mai bine de 20 de ani petrecuți în Africa de Sud unde a produs vin, iar Daniel Dorneanu vine cu experiență câștigată în timp și pasiunea insuflată de bunicul său. Aceste lucruri se reflectă în calitatea vinului pe care au reușit cei doi să îl producă aici.

În atmosfera prietenoasă a cramei, veți degusta 5 vinuri din gamele Valahorum, Crucea Manafului și Mierla Albă lângă brânzeturi și grisine. Vizita și degustarea durează aproximativ o oră și jumătate. Bineînțeles, cine dorește poate achiziționa vinuri de aici.

Dupa degustare, are loc masa de prânz la Ferma Dacilor, restaurant recunoscut pentru mâncărurile sale tradiționale, la ora 13.00. Aceasta se plătește separat de fiecare participant. Aici, vă puteți odihni la umbră, admira mica fermă de animale și lua chiar lecții de echitație (contra cost).

Urmează vizita la cea de-a 2-a cramă – Apogeum, parte din Valahorum Grup, alături de Mierla Albă și Mennini, unde veți afla povestea unei metode de vinificație unice în România, folosite acum mai bine de 2000 de ani: în amfore de ceramică, după metode doar de el cunoscute, Virgil Mândru, proprietarul cramei, face vin, numit de la lansarea proiectul Valahorum “un vin-eveniument” la care a muncit timp de 15 ani și care continuă să contribuie la istoria vinului românesc. Aici se produce  Apogeum, Feteasca Neagră, ajunsă la anul IV și premiată pe 3 continente. Strugurii provin dintr-o vie veche de 50 de ani.

Degustarea va avea loc în Conacul Principelui Nicolae, un loc cu o istorie aparte. Ansamblul Cramei Apogeum cuprinde conacul Principelui Nicolae, fratele regelui Carol al II-a, care s-a stabilit la Tohani, alături de Ioana Doletti. Fosta lor reședință este azi dedicată degustărilor și experiențelor, prilejuite de celebrarea unui vin unic.

După degustare și vizită, care vor dura aproximativ 1 oră și jumătate, are loc plecarea spre București, sosirea fiind prevăzută în jurul orei 19.00.
Tarif: 340 lei / persoană. Mai multe detalii în programul evenimentului.
Înscrierea se face prin achitarea taxei de participare, în limita locurilor disponibile, la organizatori  – Elf Tours &Travel – e-mail: office@elf-travel.ro sau la nr. de telefon: 0722.390.905.