CrameȘtiriVinuri

Purcari a lansat gama NOCTURNE, cu vinuri din struguri recoltați noaptea, exclusiv pentru HORECA!

Vinăria Purcari, cel mai mare producător de vinuri premium din Republica Moldova, a lansat o nouă gamă –  Purcari NOCTURNE, dedicată exclusiv segmentului HORECA. Colecția este disponibilă în ediție limitată și are 6 sortimente de vin premium, potrivit unui comunicat al cramei din Republica Modova.

De ce Nocturne? “Strugurii sunt recoltați manual, la răcoarea nopții. Astfel, aroma și intensitatea vinurilor din gama NOCTURNE rămân intacte. (…) Tehnica de recoltare pe timpul nopții are un plus: nivelul de zaharuri din struguri este stabil și aciditatea este echilibrată”, se arată în comunicat.

„Gama ediție limitată Purcari Nocturne este rodul muncii asidue a echipei noastre care a reușit să aducă pe piață un produs ce va completa perfect ocaziile speciale. Toate cele șase sortimente vor răsfăța simțurile pasionaților de vin și vor veni în întâmpinarea oricăror preferințe: de la alb, la roșu și rosé. Toate variantele reflectă pasiunea și implicarea noastră în a livra către consumator experiențe premium, în care terroirul, condițiile pedoclimatice și tehnologiile moderne se împletesc cu atenția și dragostea noastră față de vița de vie și vin. Suntem convinși că noile sortimente vor fi primite foarte bine de pasionații de vin”, a declarat Victor Bostan, CEO Grupul Purcari.

Cele 6 vinuri noi, create în colaborare cu oenologul italian, Federico Giotto 

Cele șase vinuri nou lansate,  create în colaborare cu oenologul italian, Federico Giotto, sunt: Pinot Grigio, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Rosé, Rară Neagră și Cabernet Sauvignon.  Comuniciatul citat oferă câteva note de degustare pentru trei dintre aceste vinuri.

  • Purcari Nocturne Rosé (sec). Obținut din Cabernet Sauvignon, Merlot și Rară Neagră, se distinge prin gust suav cu note de caise, piersici și coacăze, ce trec lent în postgust prelung, cu nuanțe de fructe de pădure.
  • Purcari Nocturne Rară Neagră (sec). De culoare rubinie, intensă și strălucitoare, vine cu arome intense de fructe roșii, precum vișina și coacăza suculentă și o atingere delicată de piper. Textura satinată este punctată de taninuri medii, fine și o senzație picantă ce îi conferă relief.
  • Purcari Nocturne Cabernet Sauvignon (sec). Fascinează de la primul contact prin culoarea de un rubiniu intens, cu reflexe purpurii și aromele complexe de cireșe negre, ciocolată, stafide și vanilie. Taninurile îi accentuează rotunjimea și catifelarea, trecând în postgustul complex, cu nuanțe de maturare.

“Deși anul 2020 a fost unul cu multe provocări pentru toate industriile, Vinăria Purcaria reușit să își mentină standardele ridicate. Calitatea produselor i-a adus premii și la ediția din acest an a competiției Challenge International du Vin. Château unde Purcari a devenit cea mai medaliată vinărie din Moldova și România din concurs.  În cadrul ediției de anul acesta au fost degustate peste 5.000 de vinuri din 38 de țări, juriul fiind compus din 800 de profesioniști în domeniu și consumatori experți”, se mai precizează în comunicatul Vinariei Purcari.