CrameEvenimenteFără categorieȘtiriVinuri

Artă și Vin în Dealu Mare – o experiență complexă de turism viticol, la Crama Rotenberg, sâmbătă 29 august

Vizitați podgoria și crama Rotenberg, precum și conace și mănăstiri din Dealu Mare, aflați traseul vinului de la strugure, până la îmbuteliere și învechire, învățați cum să recunoașteți un vin bun și, evident, degustați vinuri alături de mâncare – iată, pe scurt, programul excursiei pe care o propune Crama Rotenberg, sâmbătă, 29 august. Este al doilea astfel de eveniment, organizat tocmai pentru că primul a avut mare succes – o experiență de oenoturism care îmbină utilul cu plăcutul.

Plecarea se face de la ora 08:00 din București (zona Piața Victoriei, Manufaktura – The Coffee Shop), cu destinația Conacul Bellu – Urlați. Pe drum, se face o scurtă oprire pentru fotografii la Biserica Izvorul Tămăduirii din Valea Călugareasca, creată de arhiect Ion Mincu.

Apoi, urmează vizita la conacul ce datează de la jumătatea secolului al XIX-lea și care i-a aparținut familiei Bellu.

 În jurul orei 11:00, este programată plecarea la Ceptura de Jos – la Crama Rotenberg, restaurata în 2007. Aici veți fi introduși în culisele cramei pentru a afla “secretele” vinificarii strugurilor, care stau la baza producerii Merlot-ului din Ceptura, dupa un procedeu aparte.

Iar la degustare aveți la dispoziție 4 sortimente de vin, alături de un platou cu brânzeturi, nuci și mere. La sfârsitul vizitei, veți avea posibilitatea să achizitionați vinurile preferate cu reducere de 15%.

După degustare, se ia prânzul la Ferma Dacilor pentru prânz, în jurul orei 14:00. Acesta se plăteste separat de fiecare participant. Ferma Dacilor este recunoscută pentru mâncărurile tradiționale gustoase. Vă puteți odihni la umbră, admira o  fermă de animale, ba chiar puteți lua lecții de echitație (contra cost).

Urmează vizita la fosta Mănăstire Verbila, actuala biserică, cu tur ghidat de aproximativ o oră. Biserica a fost construită între anii 1510-1532. Legendele spun că pe aici a trecut de mai multe ori chiar și Mihai Viteazul, pentru a se ruga. Aceasta are un foișor exterior, iar de sus, se poate admira o panoramă încântătoare.

Tarif: 220 lei / persoană. Înscrierea se face prin achitarea taxei de participare, în limita locurilor disponibile, la adresa de e-mail: office@elf-travel.ro sau la nr. de telefon: 0722.390.905.

Evenimentul se organizează cu minimum 14 participanți, pentru un număr mai mic, prețul se va recalcula sau evenimentul se va reprograma.

Măsuri de precauție impuse de lege în contextul pandemiei Sars-Cov-2:
• purtarea măștilor este obligatorie pe durata deplasării cu autocarul și în toate spațiile inchise.
• în spatiile deschise, se va pastra distanta minima de 1,5 metri față de celelalte persoane.

Evenimentul este organizat de Asociatia-Editura Istoria Artei şi Elf Tours & Travel.